2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Gazdaság

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.

  • Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Míg nyár közepén Ipolydamásd és Helemba, most a Nógrád vármegyei Őrhalom és a szlovákiai Ipolyvarbó között készült el az új híd. A beruházás 2 és fél milliárd forintból valósult meg. A Szent-Ivány híd átadóját a folyó mindkét oldalán élők nagyon várták.

Amellett, hogy az új híd jelentősen csökkenti az utazási időt, a két település között, regionális szempontból is fontos. A külgazdasági és külügyminiszter az ünnepélyes átadón azt mondta: fontos ügyekben a két ország erősíti egymást, hozzájárul egymás gazdaságának növekedéséhez, és egymás fizikai biztonságához.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: ez a harminckilencedik átkelési pont Szlovákia és Magyarország között. A szám pedig jövőre tovább nő, a tervek szerint januárban átadják a Drégelypalánk és Ipolyhidvég közötti Ipoly hidat is.

Borítókép: Az Őrhalom és Ipolyvarbó között megépült új Ipoly-híd a felvidéki Ipolyvarbón az átadás napján, 2023. december 1-jén.

MTI/Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!