2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Így mentené a kormány az almatermelőket

A hazai almafogyasztást népszerűsítő kampányt indított a kormány.

A földművelésügyi miniszter azt mondta: a tárca több intézkedéssel is segíti az orosz agrárembargóban érintett termelőket. Fazekas Sándor kiemelte: a kampány részeként hat áruházláncban ötven alkalommal kínálják a magyar almát a hazai fogyasztóknak.

– Almát kell vásárolni, akkor segítünk a termelőkön, a kormány emellett rendeletalkotásba kezdetett azért, hogy a termelők részére konkrét támogatást nyújtsunk. Itt a sűrítményként, almaléként való tárolás a legjobb, ami lehetővé teszi, hogy később az iskolagyümölcs-program keretében is felhasználjuk a készleteinket. Az unió is rendeleteket alkot, ott 226 termelő 35 ezer tonnára nyújtott be igényt, amit még kevésnek is tartunk. Most értékeli az unió a pályázatokat, de rendelet is lesz – közölte Fazekas Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!