2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Gazdaság

Idén 10 százalékkal csökkenhet az orosz gáztermelés

Oroszország idei gáztermelése mintegy 10 százalékkal lesz kisebb a tavalyinál, ugyanakkor a cseppfolyósított földgáz (LNG) exportja stagnál, sőt lehet hogy minimálisan nő.

  • Idén 10 százalékkal csökkenhet az orosz gáztermelés

Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter a gáztermelés mérséklődését részben a koronavírus-járvány okozta keresletvisszaeséssel indokolta. A miniszter hozzátette, hogy az LNG esetében ugyanakkor nem tapasztalható érezhető keresletcsökkenés, így az export a tavalyi szinten marad, vagy szerény mértékben meg is haladhatja azt.

Oroszország messze a világ legnagyobb gáztermelője, a Gazprom tavaly 500,1 milliárd köbméter földgázt termelt. A FÁK-országokon kívüli piacokra - Kínát is beleértve - 199,3 milliárd köbmétert exportált, ami alig kevesebb a megelőző, 2018. évi 201,8 milliárd köbméter rekordmennyiségnél.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!