2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Hosszú napokra megbénul az élet Németországban, kiadták a figyelmeztetést

Óriási tüntetéshullámmal január 8-án hétfőn országos sztrájk veszi kezdetét Németországban. A Világgazdaság beszámolója szerint német kormány megszorításai miatt a munkabeszüntetésben részt vesznek a gazdák, a kamionsofőrök, a közlekedésben és a kereskedelemben dolgozók is.

  • Hosszú napokra megbénul az élet Németországban, kiadták a figyelmeztetést

Könnyen lehet, hogy ez lesz minden idők egyik legsúlyosabb sztrájkja Németországban - írja a lap

Amennyiben a megmozdulás valóban eléri a kritikus szintet, az a német lakosság mindennapi életét is masszívan befolyásolja, erre pedig a média megróbálja felkészíteni őket. Az egyik legnagyobb német lap, a Focus szombaton részletes cikkel jelentkezett arról, mire számítsanak a németek a jövő héttől és hogyan tudnak alkalmazkodni az esetleges extrém viszonyokhoz.

A Focus az anyagban több javaslatot is megfogalmaz. Először is arra hívja fel a figyelmet, hogy 

a németeknek fel kell készülnie korlátozásokra és hiányra 

az ellátás akadozása miatt. Rávilágítottak, hogy a mozdonyvezetők munkabeszüntetése miatt

az emberek egyelőre ne tervezzenek utazásokat vasúton.

Jelenleg azt se lehet tudni, mikor kezdődik és meddig tart a vasutasok sztrájkja. Azt javasolják, hogy a szomszédok beszéljenek össze és próbáljanak meg közösen autóval eljutni a munkahelyeikre vagy elvinni a gyerekeiket iskolába. Ha pedig nem feltétlenül szükséges januárban elutazniuk, akkor 

inkább maradjanak otthon.

Egyúttal közlekedési káoszra is figyelmeztettek, mivel várhatóan a tüntetők úttorlaszokat és útlezárásokat is alkalmaznak majd. Nem csak az autópályákon, hanem a településeken is. 

A január 8-án kezdődő tüntetések a tervek szerint egy hétig tartanak majd, de a Német Gazdaszövetség már be is jelentette, hogy január 15-től újabb tiltakozásokat szerveznek Berlinben.

Borítókép: A szinte néptelen a kölni főpályaudvar 2023. december 8-án, a GDL szakszervezet vonatvezetőinek 24 órás figyelmeztető sztrájkja alatt. MTI/EPA/Christopher Neundorf

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Elfogadható, hogy a Gyurcsány-párt képviselői újságírókat sértegetnek?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Két napra megáll a tömegközlekedés Pécsen + videó

Nem sikerült megegyezni Pécsett a buszvezetők idei béremeléséről ezert a januári után holnap és holnapután ismét kétnapos munkabeszüntetés lesz a városban. További részletek tudósítónktól, Szilágyi Jenőtől. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!