2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Kormányinfó 12:30

Gazdaság

Hiába a jóváhagyások, csúsznak az uniós kifizetések

Nem a magyar kormány, hanem Brüsszel van óriási bajban - írja a Világgazdaság. A cikk szerint hiába engedélyezett a bizottság már több tagállamnak kifizetéseket, mégsem érkeznek a források. Navracsics Tibor szerdán Brüsszelben a magyar uniós forrásokról azt nyilatkozta, hogy nyárra megoldódhatnak a vitás kérdések. A kifizetések ennek ellenére lassan érkezhetnek.

  • Hiába a jóváhagyások, csúsznak az uniós kifizetések

Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek minden Kormányinfón több kérdést tesznek fel az újságírók arról, hogy az uniós források mely része mikor érkezhet. Arról azonban kevés szó esik, hogy a bizottság mikor képes utalni - írja a Világgazdaság az Európai Bizottság működését közelről ismerő forrásokra hivatkozva. Mint fogalmaznak, jellemzően csúsznak az uniós kifizetések. Például a koronavírus-járvány gazdasági hatásait ellensúlyozni hivatott helyreállítási pénzek kifizetések esetében.

Tizennégy tagállamhoz egyáltalán nem érkezett pénz, tízen legalább az előfinanszírozást megkapták. Öt tagállam - Írország, Magyarország, Hollandia, Lengyelország és Svédország pedig egyetlen euróhoz sem jutott hozzá.

Ha így haladunk, akkor ők nyárra el tudják végezni az értékelését a magyar teljesítéseknek, és akkor az európai uniós forrásokhoz hozzá tudunk férni ténylegesen is...mondta Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter brüsszeli tárgyalásai után. A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar kifizetések is csúszhatnak.

Mint fogalmaznak,

ha még Brüsszel zöld lámpát is adna a magyar kifizetésekre, arra kellene készülni, hogy ezeket a pénzeket csak nagyon lassan, hosszan elnyújtott bürokratikus folyamatban kapná meg Magyarország.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!