2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Gazdaság

Hamarosan új autópályák építése is napirendre kerülhet

A főváros már elérte az Európai Unió fejlettségének átlagát, ezért Magyarország növekedésének tartaléka vidéken van - jelentette ki az építési és közlekedési miniszter, miután a felújítást követően átadták a 31-es számú főút Nagykátát övező szakaszát. Lázár János új autópályák építéséről, és a már meglévők bővítéséről számolt be.

  • Hamarosan új autópályák építése is napirendre kerülhet

- A mobilitásnak, egyik helyről a másik helyre való eljutásnak, vagy a társadalmi mobilitásnak, a fölzárkózásnak, hogy az emberek a tehetségüknek, szorgalmuknak megfelelően boldoguljanak, óriási jelentősége van

- mondta az építési és közlekedési miniszter, miután befejezték a 31-es számú főút Maglódot és Szentmártonkátát övező szakaszának felújítását. Lázár János hangsúlyozta, a gazdasági fellendülés további folytatása érdekében a vidéki úthálózat fejlesztésére van szükség.

A 31-es számú főútvonal 18 milliárdos fejlesztése mellett további útépítéseket tervez a kormány. A közeljövőben tervben van az M1-es autópálya kétszer háromsávosra bővítése, hosszútávon pedig az M5-ös Kecskemétig vezető szakaszát is hatsávosra bővíthetik. Ezen kívül további autópályák építését is tervezi a kormány: jövőre az M4-es és M49-es autópálya kerül napirendre, de az M9-es továbbépítését is fontolgatják.

A debreceni térség gazdasági potenciáljának jobb kiaknázása miatt pedig kulcskérdés a város elérhetősége, ezért a 47-es út négysávosra bővítését szintén tervezik. Folytatnák az M0-ás autóút fejlesztését is egészen a 10-es útig, és tervek vannak a Budakalászt érintő északi „fél-elkerülő" megépítésére is. Lázár János hangsúlyozta mindezek EU-s források bevonásával történhetnek meg, a kormány pedig 2024-től tud forrást biztosítani az úthálózat bővítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!