2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

György László: Patrióta gazdaságpolitikára van szükség

A piacgazdaságban a legnagyobb anyagi jólétet mindig a patrióta gazdaságpolitika hozta el. Azok az országok lettek sikeresek, amelyek a saját közösségük, nemzetük érdekeit tekintették elsődlegesnek - mondta a Magyar Nemzetnek az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

  • György László: Patrióta gazdaságpolitikára van szükség

György László szerint a baloldali liberális gazdaságpolitikusok nem hisznek abban, hogy Magyarország képes olyan teljesítményre, amelyre építeni lehet. A megoldást mindig kívülről várják, ugyanakkor éppen azokat az országokat tekintik megmentőnek, amelyek patrióta gazdaságpolitikát folytatnak. Ilyen hozzáállással azonban nem lehet a magyar érdekeknek érvényt szerezni.

Ismertette, hogy 2010 óta a kormány az energiaszektorban 29-ről 59 százalékra növelte a hazai tulajdoni hányadot, a bankszektorban 40-ről 57 százalékra, továbbá számos területen működnek nemzetközileg is versenyképes magyar vállalkozások. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy 2020-ban a járvánnyal egy biztos alapokon álló ország nézhetett szembe.

A kormány minden kiemelt ágazatban - az iparban, a kereskedelem és a szolgáltatások területén - arra törekszik, hogy az uniós előírások betartásával segítse a magyar tulajdonban lévő vállalatok megerősödését, piacszerzését. Minden ország így jár el, amely saját nemzeti érdekeit tartja szem előtt - mutatott rá György László.

Ez a helyzet a tudással is - tette hozzá - ezért kap kiemelt szerepet a gazdaság újraindításában a felsőoktatás fejlesztése. Az 1500 milliárd forintos fejlesztési forrásnak köszönhetően a felsőoktatásban biztosított az a technológiai háttér, amely ma már elengedhetetlen a versenyképes fejlődéshez.

György László a gazdaság újraindítását segítő programokról szólva kiemelte, hogy a kormány 2020 márciusa óta 970 milliárd forintnyi beruházás támogatásáról döntött, ami csaknem kétezer milliárd forintnyi fejlesztés megvalósulásához járul hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb pályázatot írnak ki napelemeseknek

Újabb pályázatot írnak ki napelemeseknek

A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból - jelentette be az energiaügyi miniszter a Mandinernek adott interjúban.
Egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése - mondta Izer Norbert az MTI-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!