2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

György László: Patrióta gazdaságpolitikára van szükség

A piacgazdaságban a legnagyobb anyagi jólétet mindig a patrióta gazdaságpolitika hozta el. Azok az országok lettek sikeresek, amelyek a saját közösségük, nemzetük érdekeit tekintették elsődlegesnek - mondta a Magyar Nemzetnek az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

  • György László: Patrióta gazdaságpolitikára van szükség

György László szerint a baloldali liberális gazdaságpolitikusok nem hisznek abban, hogy Magyarország képes olyan teljesítményre, amelyre építeni lehet. A megoldást mindig kívülről várják, ugyanakkor éppen azokat az országokat tekintik megmentőnek, amelyek patrióta gazdaságpolitikát folytatnak. Ilyen hozzáállással azonban nem lehet a magyar érdekeknek érvényt szerezni.

Ismertette, hogy 2010 óta a kormány az energiaszektorban 29-ről 59 százalékra növelte a hazai tulajdoni hányadot, a bankszektorban 40-ről 57 százalékra, továbbá számos területen működnek nemzetközileg is versenyképes magyar vállalkozások. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy 2020-ban a járvánnyal egy biztos alapokon álló ország nézhetett szembe.

A kormány minden kiemelt ágazatban - az iparban, a kereskedelem és a szolgáltatások területén - arra törekszik, hogy az uniós előírások betartásával segítse a magyar tulajdonban lévő vállalatok megerősödését, piacszerzését. Minden ország így jár el, amely saját nemzeti érdekeit tartja szem előtt - mutatott rá György László.

Ez a helyzet a tudással is - tette hozzá - ezért kap kiemelt szerepet a gazdaság újraindításában a felsőoktatás fejlesztése. Az 1500 milliárd forintos fejlesztési forrásnak köszönhetően a felsőoktatásban biztosított az a technológiai háttér, amely ma már elengedhetetlen a versenyképes fejlődéshez.

György László a gazdaság újraindítását segítő programokról szólva kiemelte, hogy a kormány 2020 márciusa óta 970 milliárd forintnyi beruházás támogatásáról döntött, ami csaknem kétezer milliárd forintnyi fejlesztés megvalósulásához járul hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!