2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Gazdaság

Gazdasági növekedést jósol Varga Mihály

Jövőre akár másfél százalékkal is növekedhet a magyar gazdaság – közölte Varga Mihály a kőszegi Tranzit Fesztiválon. A nemzetgazdasági miniszter szerint az idei év jelenti a trendfordulót. Az MSZP frakcióvezető-helyettese ugyanakkor nem lát jelentősnek mondható növekedést. Józsa István többek között a foglalkoztatottság növelésének stratégiájában sem értett egyet a nemzetgazdasági miniszterrel.

Magyarország kilépett a technikai recesszióból és egy óvatos növekedési pályára állt – fogalmazta meg a kormány gazdaságpolitikájának eddigi eredményét Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a kőszegi Tranzit Fesztiválon elmondta: hazánkban alapvető probléma az eladósodottság és az alacsony foglalkoztatottság, az utóbbi három évben azonban a kormány sikeresen konszolidálta a gazdaságot.

„A bruttó hazai termék – más országokéval összevetve – nyilván nem a balti államok vagy Lengyelország szintjét üti meg, de ha a csehek vagy a szlovénok perspektívájából veszem, akkor Magyarország most már irigylésre méltó gazdasági teljesítménnyel rendelkezik. Mert miközben konszolidálta a gazdaságát és az államháztartását, eközben elkezdett szépen növekedni” – mondta Varga Mihály.


Az MSZP frakcióvezető-helyettese ezzel szemben úgy látja: jelenleg nincs érdemi gazdasági növekedés Magyarországon, a foglalkoztatottság növelését pedig közmunka helyett az oktatás, a képzés erősítésével, egy tudásalapú gazdaság megteremtésével kell növelni. „Nemcsak azért gondoljuk így, mert a mi időnkben másfélszer annyit fordítottunk a felsőoktatásra, mint most például az ez évi költségvetésben, hanem hosszú távon is az a tapasztalat, hogy az állami képzésbe fektetett állami milliárdok, tízmilliárdok, százmilliárdok a leggyorsabban megtérülő nemzetgazdasági befektetést jelentik” – fogalmazott  Józsa István.

A vita végén a Dunaferr helyzetére vonatkozó kérdésre válaszolva Varga Mihály elmondta: nem tervezik a cég államosítását. Piaci alapon tesznek majd vételi ajánlatot. A cég és a kormány között a jövő héten indulhatnak meg a tárgyalások.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc évvel ezelőtt a Gyurcsány-féle baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!