2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Gazdaság

Fagylaltozni mennek az adóellenőrök

A hőségben a vásárlók mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is gyakrabban felkereshetik a fagyizókat: előbbieknek a lehűlés, utóbbiaknak a megugró forgalom miatt lehetnek érdekesek a fagyos édességet kínáló vállalkozások

  • Fagylaltozni mennek az adóellenőrök

A kánikula beköszöntével az utca embere keresi a hűsölést kínáló helyszíneket – ezek egyike a fagylaltozó.

A hőségben a vásárlók mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is gyakrabban felkereshetik a fagyizókat: előbbieknek a lehűlés, utóbbiaknak a megugró forgalom miatt lehetnek érdekesek a fagyos édességet kínáló vállalkozások.

Mint a NAV friss ellenőrzési tervéből kiderül, ezen a héten az adóellenőrök az ország több megyéjében is vizsgálódnak a helyi fagylaltozókban és a vendéglátósoknál.

Az összesítés szerint Komárom-Esztergom megyében fokozottan ellenőrzik a NAV-osok a fagyizókat, ahogy Somogyban is számíthatnak az ilyen vállalkozások a revizorok felbukkanására.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a fagylaltosok mellett a cukrászdákat és más vendéglátóhelyeket is meglátogathatják az ellenőrök, de Veszprémben is szerepelnek az e heti listán a fagyizók.

Ezek mellett megemlíthető, hogy a baranyai és a szabolcsi vendéglátósok is felkészülhetnek egy-egy NAV-os betoppanására, Szentendrén pedig még a napokban is tart a múlt héten megkezdett adóhivatali ellenőrzés-sorozat.

A hatóság emberei ezúttal is elsősorban azt figyelik, hogy a vállalkozások átadják-e vevőiknek a nyugtát, a számlát, bejelentették-e alkalmazottai­kat és megfelelően használják-e online pénztárgépüket. Adott helyeken szóba kerülhet forgalomszámlálás vagy a készpénzkészlet ellenőrzése.

A vizsgálódások részleteiről, vagyis a helyszínekről és az időpontokról a hatóság most is részletes tájékoztatást adott saját hivatalos honlapján, az adótraffi­pax elnevezésű tájékoztatási felületen.

A hetente frissülő internetes összesítés korábbi bejegyzéseiből egyébként az derül ki, hogy a NAV folyamatosan követi a gazdasági és más történéseket, ünnepnapokat, társadalmi, turisztikai eseményeket.

Az elmúlt hetek hatósági fellépései közül szemezgetve kiemelhető például, hogy a ballagás időszakában a virágosoknál és az ajándékárusoknál vizsgálódott a hatóság, a turistaszezon kezdetén a fővárosi bulinegyedben tartottak ellenőrzést a revizorok, a múlt héten pedig a szezonális gyümölcsöt – például epret – kínáló árusok működését igyekeztek áttekinteni.

 Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!