2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Fagylaltozni mennek az adóellenőrök

A hőségben a vásárlók mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is gyakrabban felkereshetik a fagyizókat: előbbieknek a lehűlés, utóbbiaknak a megugró forgalom miatt lehetnek érdekesek a fagyos édességet kínáló vállalkozások

  • Fagylaltozni mennek az adóellenőrök

A kánikula beköszöntével az utca embere keresi a hűsölést kínáló helyszíneket – ezek egyike a fagylaltozó.

A hőségben a vásárlók mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is gyakrabban felkereshetik a fagyizókat: előbbieknek a lehűlés, utóbbiaknak a megugró forgalom miatt lehetnek érdekesek a fagyos édességet kínáló vállalkozások.

Mint a NAV friss ellenőrzési tervéből kiderül, ezen a héten az adóellenőrök az ország több megyéjében is vizsgálódnak a helyi fagylaltozókban és a vendéglátósoknál.

Az összesítés szerint Komárom-Esztergom megyében fokozottan ellenőrzik a NAV-osok a fagyizókat, ahogy Somogyban is számíthatnak az ilyen vállalkozások a revizorok felbukkanására.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a fagylaltosok mellett a cukrászdákat és más vendéglátóhelyeket is meglátogathatják az ellenőrök, de Veszprémben is szerepelnek az e heti listán a fagyizók.

Ezek mellett megemlíthető, hogy a baranyai és a szabolcsi vendéglátósok is felkészülhetnek egy-egy NAV-os betoppanására, Szentendrén pedig még a napokban is tart a múlt héten megkezdett adóhivatali ellenőrzés-sorozat.

A hatóság emberei ezúttal is elsősorban azt figyelik, hogy a vállalkozások átadják-e vevőiknek a nyugtát, a számlát, bejelentették-e alkalmazottai­kat és megfelelően használják-e online pénztárgépüket. Adott helyeken szóba kerülhet forgalomszámlálás vagy a készpénzkészlet ellenőrzése.

A vizsgálódások részleteiről, vagyis a helyszínekről és az időpontokról a hatóság most is részletes tájékoztatást adott saját hivatalos honlapján, az adótraffi­pax elnevezésű tájékoztatási felületen.

A hetente frissülő internetes összesítés korábbi bejegyzéseiből egyébként az derül ki, hogy a NAV folyamatosan követi a gazdasági és más történéseket, ünnepnapokat, társadalmi, turisztikai eseményeket.

Az elmúlt hetek hatósági fellépései közül szemezgetve kiemelhető például, hogy a ballagás időszakában a virágosoknál és az ajándékárusoknál vizsgálódott a hatóság, a turistaszezon kezdetén a fővárosi bulinegyedben tartottak ellenőrzést a revizorok, a múlt héten pedig a szezonális gyümölcsöt – például epret – kínáló árusok működését igyekeztek áttekinteni.

 Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!