2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:15

Gazdaság

Évek óta nem mértek ilyen jó fogyasztói adatokat

A növekvő vásárlási kedv indította be a gazdasági bővülést az Egyesült Államokban. 2010-ben mértek utoljára olyan jó fogyasztási adatokat, mint az elmúlt 3 hónapban. A kilábalást egyedül az állami kiadások csökkentése fogta vissza.

Jót tesz az amerikai gazdaságnak, hogy az emberek egyre többet vásárolnak. Az elmúlt három hónapban több mint 3 százalékkal nőtt a fogyasztás, a közgazdászok szerint ennek köszönhető, hogy a gazdaság 2,5 százalékkal nőtt. Megszorítások nélkül a növekedés nagyobb lett volna. A márciusban életbe lépett 85 milliárd dolláros kiadáscsökkentés érintette a kórházakat, a repülőtereket és az állami iskolákat is, de a legsúlyosabb lefaragásokkal a védelmi tárca szembesült.

„Ha 3 százalék feletti számokat szeretnénk, ahhoz fordulatra van szükség a kormánykiadások terén is – közöle a Wells Fargo vezető elemzője. – Mivel ez idén nem valószínű, hogy bekövetkezik, én 2013-ra inkább egy két, két és egynegyed százalék közti eredményt jósolok” – véli John Silvia.

Bár pénzügyi elemzők szerint a jelenlegi növekedési ütem nem elég ahhoz, hogy a munkanélküliség jelentősen csökkenjen, az amerikai gazdaság Európához képest még így is jobban teljesít. Németországban tavaly az 1 százalékot sem érte el a bővülés, a francia gazdaság stagnált, Olaszországban pedig recesszió van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!