2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Építőtáborozók rendezik a Kis-Balaton környezetét

Tereprendezéssel, szemétgyűjtéssel, épületek és köztéri bútorok rendbetételével foglalkoznak ezekben a napokban azok a középiskolás fiatalok, akik a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány által idén negyedszer szervezett Kis-Balaton Építőtáborba jelentkeztek.

  • Építőtáborozók rendezik a Kis-Balaton környezetét

Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója pénteken, a Kányavári-szigeten tartott sajtótájékoztatón azt mondta: előremutató kezdeményezés volt a tábor megszervezése, hiszen a vízügyi és a természetvédelmi szakterület szorosan kapcsolódik egymáshoz itt, a Balaton és a Kis-Balaton térségében. A fiatalok az alapoktól megismerhetik, hogy miért is van szükség például a csatornatisztításra, vagy hogy mit jelent az algásodás.

Úgy vélekedett: sok feladatot kell elvégezni ahhoz, hogy a táj ugyanilyen szép maradjon, miközben a résztvevők körében a vízügyi szakmákat is népszerűsítik, akár közülük kerülhetnek ki a jövőbeli szakemberek.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy az alapfeladatuknak számító természetvédelem mellett az ökoturisztika is kiemelt terület a működésükben, a 15 látogatóközpontot vállalkozók bevonásával üzemeltetik.

Idén a kápolnapusztai bivalyrezervátumban is tevékenykednek a táborlakók, festéssel, karbantartással, hulladékgyűjtéssel, felújítással foglalatoskodnak. "Beoltják" őket természetvédelemmel, ami azután felnőttként is szívügyük lehet - fogalmazott.

Busa Tamás, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese elmondta: az elmúlt években a táborozók egyebek közt kézi erővel bedolgoztak 60 köbméternyi zúzott követ 100 kilométer hosszú töltésburkolat javítása során, de vízügyi műtárgyakat, épületeket festettek, kültéri bútorokat újítottak fel, kilátót tettek rendbe.

Kovács Tamás, a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja arról számolt be, hogy idén 27 diákot fogadtak az építőtáborban - többségében a főváros környékéről -, minden második fiatal már visszatérőnek számít. Jelezte, hogy a résztvevők számára közösségi kapcsolatokat és a természettel való élményszerű találkozást is jelenti a táborozás.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!