2022. 01. 22. Szombat Vince, Artúr napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Gazdaság

Ennyivel még soha nem csökkent a munkanélküliek száma

62 ezerrel dolgoznak többen mint egy évvel ezelőtt. Ennyivel, egy év alatt még soha nem csökkent a munkanélküliek száma. Az elemzők szerint mindez a versenyszféra élénkülése mellett a közmunka programnak is köszönhető. A Magyar Tudományos Akadémián megrendezett konferencián elhangzott, azoknak is meg kell adni az elhelyezkedés lehetőségét, akik alul vagy egyáltalán nem képzettek.

A közfoglalkoztatás fontos eleme a képzés, hiszen ez a feltétele annak, hogy az iskolázatlan vagy képzetlen emberek is munkához jussanak. Az „Aktívan a munkáért” uniós projekt a leghátrányosabb helyzetűek képzését és ezáltal elhelyezkedését teszi lehetővé. „Ma pontosan ugyan annyi ember van képzésben a Türr István Képző és Kutató Intézet különböző képzési helyein, mint amekkora Balassagyarmat összlakossága. Idén már több mint egy Dombóvárnyi ember vett részt ezeken a képzéseken. Ez nagyjából 17 ezer főt jelent” – fogalmazott a Türr István Képző és Kutató Intézet főigazgatója, Köpeczi-Bócz Tamás.


Idén 300 ezer fő bevonását tervezik a közfoglalkoztatásba. Ez a szám 2011-ben 35 ezer volt. Ma már több mint 1700 településen vesznek fel közmunkásokat. Két éve még csak harmad ennyi helyen.

A különböző felzárkózási programokkal a kormányzat azért küzd, hogy a hátrányos helyzetben élő emberek elhiggyék, ki lehet törni a szegénységből – mondta az emberi erőforrás-miniszter hozzá téve, hogy vége van annak a korábbi szociálpolitikának, ami semmi mást nem csinált, csak segélyt osztott a túléléshez. Az Aktívan a munka projekt lényege, hogy olyan képzést kapjon mindenki, amivel munkát tud vállalni.

A belügyminisztérium 30 ezer roma közfoglalkoztatásba való bevonását vállalta. Tavaly már mintegy 54 ezer cigány embernek adtak munkát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte: LMBTQ-mesekönyv a svéd óvodásoknak

A nap vitája! A Hír Televízió politikai vitaműsorában bármi megtörténhet, és nincs mellébeszélés. LMBTQ-csomagokkal érzékenyítik a svéd és az osztrák óvodásokat, hazánkban az emberek dönthetnek a gyermekek szexuális neveléséről. 

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!