2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Ennyivel még soha nem csökkent a munkanélküliek száma

62 ezerrel dolgoznak többen mint egy évvel ezelőtt. Ennyivel, egy év alatt még soha nem csökkent a munkanélküliek száma. Az elemzők szerint mindez a versenyszféra élénkülése mellett a közmunka programnak is köszönhető. A Magyar Tudományos Akadémián megrendezett konferencián elhangzott, azoknak is meg kell adni az elhelyezkedés lehetőségét, akik alul vagy egyáltalán nem képzettek.

A közfoglalkoztatás fontos eleme a képzés, hiszen ez a feltétele annak, hogy az iskolázatlan vagy képzetlen emberek is munkához jussanak. Az „Aktívan a munkáért” uniós projekt a leghátrányosabb helyzetűek képzését és ezáltal elhelyezkedését teszi lehetővé. „Ma pontosan ugyan annyi ember van képzésben a Türr István Képző és Kutató Intézet különböző képzési helyein, mint amekkora Balassagyarmat összlakossága. Idén már több mint egy Dombóvárnyi ember vett részt ezeken a képzéseken. Ez nagyjából 17 ezer főt jelent” – fogalmazott a Türr István Képző és Kutató Intézet főigazgatója, Köpeczi-Bócz Tamás.


Idén 300 ezer fő bevonását tervezik a közfoglalkoztatásba. Ez a szám 2011-ben 35 ezer volt. Ma már több mint 1700 településen vesznek fel közmunkásokat. Két éve még csak harmad ennyi helyen.

A különböző felzárkózási programokkal a kormányzat azért küzd, hogy a hátrányos helyzetben élő emberek elhiggyék, ki lehet törni a szegénységből – mondta az emberi erőforrás-miniszter hozzá téve, hogy vége van annak a korábbi szociálpolitikának, ami semmi mást nem csinált, csak segélyt osztott a túléléshez. Az Aktívan a munka projekt lényege, hogy olyan képzést kapjon mindenki, amivel munkát tud vállalni.

A belügyminisztérium 30 ezer roma közfoglalkoztatásba való bevonását vállalta. Tavaly már mintegy 54 ezer cigány embernek adtak munkát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Palkovics: A vasút lehet a tengeri szállítás alternatívája

A vasút lehet a tengeri szállítás alternatívája; erről és az ehhez szükséges fejlesztésekről is egyeztettek a résztvevők a Bulgária-Magyarország-Szerbia-Törökország közlekedési munkacsoport alakuló ülésén - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az MTI-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!