2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Mese a 12 találatról

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Gazdaság

Ennyivel még soha nem csökkent a munkanélküliek száma

62 ezerrel dolgoznak többen mint egy évvel ezelőtt. Ennyivel, egy év alatt még soha nem csökkent a munkanélküliek száma. Az elemzők szerint mindez a versenyszféra élénkülése mellett a közmunka programnak is köszönhető. A Magyar Tudományos Akadémián megrendezett konferencián elhangzott, azoknak is meg kell adni az elhelyezkedés lehetőségét, akik alul vagy egyáltalán nem képzettek.

A közfoglalkoztatás fontos eleme a képzés, hiszen ez a feltétele annak, hogy az iskolázatlan vagy képzetlen emberek is munkához jussanak. Az „Aktívan a munkáért” uniós projekt a leghátrányosabb helyzetűek képzését és ezáltal elhelyezkedését teszi lehetővé. „Ma pontosan ugyan annyi ember van képzésben a Türr István Képző és Kutató Intézet különböző képzési helyein, mint amekkora Balassagyarmat összlakossága. Idén már több mint egy Dombóvárnyi ember vett részt ezeken a képzéseken. Ez nagyjából 17 ezer főt jelent” – fogalmazott a Türr István Képző és Kutató Intézet főigazgatója, Köpeczi-Bócz Tamás.


Idén 300 ezer fő bevonását tervezik a közfoglalkoztatásba. Ez a szám 2011-ben 35 ezer volt. Ma már több mint 1700 településen vesznek fel közmunkásokat. Két éve még csak harmad ennyi helyen.

A különböző felzárkózási programokkal a kormányzat azért küzd, hogy a hátrányos helyzetben élő emberek elhiggyék, ki lehet törni a szegénységből – mondta az emberi erőforrás-miniszter hozzá téve, hogy vége van annak a korábbi szociálpolitikának, ami semmi mást nem csinált, csak segélyt osztott a túléléshez. Az Aktívan a munka projekt lényege, hogy olyan képzést kapjon mindenki, amivel munkát tud vállalni.

A belügyminisztérium 30 ezer roma közfoglalkoztatásba való bevonását vállalta. Tavaly már mintegy 54 ezer cigány embernek adtak munkát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Drónokkal támadta Odessza városát éjszaka az orosz hadsereg. A csapás során rakétákat is bevetett a Föderáció, a robbanások három civil életét követelték, közel harmincan megsérültek.
Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

A Makk Károly rendezésében készült vígjáték nehéz időkben született, mégis az adott kor kispolgárai tudtak azonosulni a karakterekkel, amelyeknek a fő üzenete nyilvánvaló: merjenek a sarkukra állni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!