2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Elképesztő állapotok uralkodtak egy albán pékségben + videó

A Nébih szerdai közleményében ismertette, hogy a Csocsaj Kft. élelmiszeripari üzemében súlyos higiéniai problémákkal és nyomonkövetési hiányosságokkal szembesültek a szakemberek.

  • Elképesztő állapotok uralkodtak egy albán pékségben + videó

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságok, higiéniai problémák miatt felfüggesztették egy a Pest vármegyei Vácon működő pékség és cukrászüzem tevékenységét - tájékoztatott  a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az ellenőrzés során többek között mintegy egy tonna nem nyomonkövethető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból, találtak több éve lejárt terméket is.

Közölték: a váci pékség rendezetlen és takarítatlan volt, a helyiségek fala, mennyezete és padozata egyaránt szennyezett volt. Az egységben számos, tevékenységükhöz nem kapcsolódó tárgyat is tároltak. Az ellenőrzést az is nehezítette, hogy az üzem több helyiségében nem működött a világítás sem. A hűtőkamrában a kész és félkész csomagolatlan termékeket együtt tárolták a földes áruval. A dagasztó helyiségben található hűtött munkapultok kívül-belül erősen szennyezettek, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós, süteménytároló regálok piszkosak és rozsdásak voltak. A zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak.

A dolgozók nem viseltek megfelelő munkaruházatot, és érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal sem rendelkeztek. Az üzemben a jogszabály által előírt dokumentációs rendszert sem működtették, így az ott előállított élelmiszerek nyomonkövetése nem volt biztosított.

Az érintett nem nyomonkövethető és lejárt élelmiszereket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, továbbá azok forgalomba hozatalát és felhasználását megtiltották. Az ellenőrök az egységben előállított, még érvényes lejárati idejű élelmiszereket is visszahívták a forgalomból - közölték.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!