2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Gazdaság

Egyre több magyar vásárol ingatlant Dubajban

Dinamikusan növekszik Dubaj népszerűsége a külföldi ingatlan befektetők körében, ami alól a magyarok sem képeznek kivételt. Az Egyesült Arab Emírségek második legnépesebb városában alig magasabbak a négyzetméterárak, mint Budapesten, átszámítva 70-75 millió forintért pedig olyan újépítésű garzont is lehet már venni, aminek privát medence van a teraszán. Bencsik Tamás, a Livin Experts ügyvezető-társtulajdonosa rámutatott, az adómentesen kiadható és eladható dubaji lakások kiváló lehetőséget nyújtanak mindazok számára, akik megbízható, dollár alapú befektetést keresnek.

  • Egyre több magyar vásárol ingatlant Dubajban

2022-ben több mint 122,658 ingatlan adásvételt regisztráltak Dubajban, miközben egész Magyarországon mindössze 15%-al több ingatlan cserélt gazdát a vizsgált időszakban. Csak 2023-ban január 1 és július 31. között 95,624 ingatlan adás-vétel történt Dubajban. A világ üzleti központjának számító luxus nagyváros ingatlanpiacának lendülete ráadásul láthatóan csak fokozódott 2023-ban és az árak már meghaladják a járvány előtti szintet.

Bencsik Tamás, a dubaji ingatlanpiacon tevékenykedő Livin Experts ügyvezető-társtulajdonosa elmondta, tévhit, hogy kizárólag a nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek fordulnak az Egyesült Arab Emírségek egyik központja felé, hiszen az árak a középosztálybeli magyarok számára is elérhető közelségben vannak.

„Egyértelmű trenddé vált, hogy a megrekkenő magyar ingatlanpiacról kivonják a tőkét a befektetők és külföld felé kacsintgatnak, Dubaj pedig az egyik legfelkapottabb célpont ilyen tekintetben. Miközben hazánkban egyes előrejelzések szerint egy évtizedig is eltarthat, mire a piac talpra áll, addig Dubaj ingatlanfejlesztései nem gyökereztek földbe, sőt, ezek a projektek népszerűbbek, mint valaha”

– magyarázta.

Mint mondta, magyar fejjel döbbenetes ezt hallani, de kint gyakorlatilag az összes újépítésű ingatlan tervezőasztalról kel el, rekordgyorsaság alatt. Egy felkapottabb ingatlanfejlesztő még csak tervezés alatt álló, 300 lakásos toronyházának minden szeglete két nap alatt megy el akkor is, ha csak 3-4 év múlva lesz kész az ingatlan.

Nincsenek rejtett költségek, a bevétel adómentes

Dubrajra gondolva a legtöbb embernek a luxus és a drágaság jut eszébe, de az ingatlanpiacon az utóbbi egyáltalán nem érvényesül, sőt, Budapest belvárosának árszintjéhez rendkívül közel lehet már lakásokhoz jutni.

Omar Abdelrehim, a Livin Experts ügyvezető-társtulajdonosa példaként említette, hogy egy 35-38 négyzetméteres stúdiólakást az erkélyen privát medencével már 700-750 ezer dirhamért meg lehet venni, ami mostani árfolyamon átszámítva 70-75 millió forint, amit ráadásul az építkezés alatt, több év alatt, részletekben kell csak kifizetni. Ennyi pénzért pedig Magyarország fővárosának szívében sem lehet sokkal nagyobb alapterületű, jó paraméterekkel rendelkező ingatlant vásárolni jelenleg.

„Dubajban 3.5 millióan élnek, de a népesség évről évre 200-250 ezer fővel növekszik, ami nagy hajtóerő az ingatlanpiacnak. A lakásokat éves szerződéssel vagy úgymond nyaralóként lehet üzemeltetni, akár Airbnb-n, akár más platformon keresztül. Az ebből szerzett jövedelem pedig a duplája is lehet annak, amit Magyarországon egy albérlet termel”

– mutatott rá.

Hozzátette, hatalmas előnye még a legek városának, hogy a bérleményből származó bevétel teljesen adómentes, és ha a tulajdonos a későbbiekben eladná a lakását, az értéknövekedés után sem kell adóznia. Ráadásul aki Dubajban vesz ingatlant, az megteremti magának a lehetőséget, hogy évente egy-két hetet vagy hónapot eltöltsön itt. Fontos megemlíteni, hogy

a Dubajban értékesített ingatlanok többsége freehold, ami azt jelenti, hogy külföldiek is örökre vásárolhatják meg, nem pedig csak 100 évre, ahogyan arról többen tévesen vélekednek.

A Livin Experts szeptember 15-én és 16-án kétnapos roadshow-t szervez a budapesti Ritz-Carltonban, ahol kétórás etapokban mutatják be a dubaji ingatlanpiacot az érdeklődőknek. A helyszínen személyes konzultációra is lehetőség lesz, sőt, akár konkrét projekteket is tudnak ajánlani a szakértők a potenciális befektetőknek. Az érdeklődők a cég weboldalán tudnak regisztrálni az eseményre.

Borítókép: Livin Experts

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.
Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Minden európai unióba érkező élelmiszernek és mezőgazdasági terméknek ugyanazon a termelési szabályoknak kell megfelelne. Ez alól Ukrajna sem lehet kivétel, fogalmazott Nagy István agrárminiszter Luxemburgban, az agrárminiszterek tanácsülésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!