2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Ebből a multik jönnének ki jól

Akár országokat is perelhetnek a jövőben azok a multinacionális vállalatok, amelyek kevesebb profitot tudnak termelni egyes kormányok piac- és fogyasztóvédő intézkedései miatt. A Magyar Nemzet azt írja, a többi közt ezt is tartalmazná az a szabad kereskedelmi egyezmény, amelyről az Európai Bizottság az amerikai kormánnyal és a legnagyobb ipari szektorok vállalatvezetőivel tárgyal.

A tanácskozás titkos, az egyeztetéseken ugyanis számos vitás kérdés is szerepel, így a többi közt a génmanipulált élelmiszerek és vegyszerek engedélyezése. A multikat egyoldalúan védő pont sokak szerint súlyosan sértené a tagállamok függetlenségét, a megállapodás ellen eddig 24 uniós országban több mint egymillió aláírást gyűjtöttek össze civil szervezetek.

A szabad kereskedelmi megállapodást a tervek szerint jövőre véglegesítenék, majd az Európai Parlamentnek és a tagállamoknak is ratifikálniuk kell azt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!