2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Gazdaság

Budapestre jön a Solara és az Ostara, két gigantikus luxushajó

Jövőre új luxushajókat helyez forgalomba a világ egyik legnagyobb vízi utazási cége. A százméteres hajóknak az egyik fő útvonala a Duna magyarországi, kiemelten a budapesti szakasza.

  • Budapestre jön a Solara és az Ostara, két gigantikus luxushajó

A Világgazdaság cikke két gigantikus méretű hajóról szól, melyek Budapesten kötnek majd ki.

Utazzon páratlan luxusban – ezzel a felütéssel hirdeti új folyami hajóit a világ egyik legnagyobb turisztikai cége, az APT. Az ausztrál gyökerű társaság a hetekben jelentette be, hogy vadonatúj hajókat állít forgalomba, amelyek az ígéret szerint „újradefiniálják az európai folyami hajóutazást”. Hogy ez valóban így lesz-e, majd az idő eldönti, az viszont biztos, hogy a fejlesztés egészen konkrét és nem valamiféle ködös távoli jövőbe mutat. Egyrészt az új luxushajóknak, egészen pontosan a két új luxushajónak már neve is van: APT Solara és az APT Ostara és már jövőre, 2025-ben megkezdik a működésüket. Már az is megvan, hogy hol: a Rajnán, a Majnán és a Dunán. Utóbbi folyó magyar szakaszának kiemelt státuszát talán jól mutatja, hogy az APT egy budapesti, a parlament épületet előtti látványtervvel népszerűsíti az egyik vadonatúj hajót, a Solarat. A bejelentésből az is kiderült, hogy a világszerte elismert Hecker Guthrie tervezőcsapata által készített luxushajókon hat éttermet alakítanak ki, de lesz borospince, napozóterasz és télikert is, ahogy wellness- és fitneszrészleg, fodrászat és spa. Három különböző kategóriájú lakosztályt lehet majd foglalni. A kapacitás hajónként legfeljebb 154 vendég, akiket 60 fős személyzet szolgál majd ki. Az európai vizeken közlekedő számos más hajóhoz képest feltűnően kis utaslétszámról van tehát szó, de az APT így látja biztosítottnak a teljeskörű kényelmet.

teljes cikk a Világgazdaság honlapján olvasható.

Fotó: Világgazdaság

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!