2019. augusztus 21.,
szerda, Sámuel, Hajna napja

Bosch-központ létesül Miskolcon

MTI, Hír TV

2018. december 4., kedd 12:25, frissítve: kedd 13:08

A német tulajdonú Robert Bosch Power Tool Kft. európai akkumulátor kompetencia központot hoz létre, és bővíti szerszámgép összeszerelő kapacitását Miskolcon, a beruházás összesen mintegy 14 milliárd forintba kerül – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch Csoport vezetője.
Fotó: Soós Lajos / MTI/MTVA
 

Szijjártó Péter elmondta: a Bosch a miskolci beruházásához mintegy 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap. Magyarország és a német gépipar között hagyományosan kiváló a kapcsolat, a Magyarországra érkező befektetések mintegy 29 százalékát német befektetők hajtották végre, tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

„A magyar gazdaság elérte, vagy eléri lassan a teljes foglalkoztatottság állapotát. Innentől kezdve a beruházás ösztönzésnek a fókusza nem a munkahely-teremtésre vonatkozik, hanem arra, hogy a Magyarországon már létrejött munkahelyek minél magasabb hozzáadott értéket képviseljenek és minél nagyobb technológiai színvonalat jelenítsenek meg. Ezért hoztunk létre egy új beruházás ösztönzési kategóriát ahol már nem a létrehozott munkahelyek száma alapján számoljuk ki a vissza nem térítendő készpénztámogatásnak az összegét, hanem az alapján, hogy milyen új technológia jön be az országba, az milyen mértékben növeli az ország és az iparág versenyképességét” – fogalmazott a tárcavezető.