2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Gazdaság

Bécsben tárgyalt Nagy István agrárminiszter

Nagy István agrárminiszter kedden Elisabeth Köstinger, szövetségi mezőgazdasági ügyekért, régiókért és turizmusért felelős újonnan kinevezett miniszter meghívására Bécsbe látogatott. A két miniszter áttekintette az országok közötti agrár- és környezetügyi kapcsolatokat, kiemelt figyelmet fordítva a Közös Agrárpolitika (KAP) és a többéves pénzügyi keret kérdésére, valamint, a mezőgazdaság digitalizációjára és a klímaváltozás ügyeire.

  • Bécsben tárgyalt Nagy István agrárminiszter

Magyarország és Ausztria között a gazdasági kapcsolat nem csupán kiváló, hanem folyamatos is, köszönhetően az intenzív befektetői tevékenységnek és az élénk külkereskedelmi kapcsolatoknak – mondta el Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető ismertette a KAP tekintetében a magyar álláspontot, és felhívta az osztrák fél figyelmét a termeléshez kötött támogatások mértékének megtartására, valamint az öntözési beruházások fontosságára is. Hozzátette, hogy az átmeneti nemzeti támogatások fenntartására Magyarországon hatalmas szükség van, különösen az új uniós költségvetés elfogadásáig.

A miniszterek megállapították, hogy az agrárdigitalizáció kézzel fogható eredményeket ért el a mezőgazdaságban, különösen a generációváltás terén. A felek emellett a jövőben nagy hangsúlyt fordítanak a jó gyakorlatok megosztására és a szakmai tapasztalatcserére.

A tárgyalást követően Nagy István és Elisabeth Köstinger üzleti kerekasztal beszélgetésen vettek részt, ahol az osztrák agrárvállalkozások vezetőivel kielemezték Magyarország és a magyar piac lehetőségeit, eredményeit és terveit.

AM Sajtóiroda

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!