2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Balogh László: Történelmi rekordot ért el az építőipar

  • Balogh László: Történelmi rekordot ért el az építőipar

Történelmi rekordot ért el az építőipar 2018-ban, mivel az építőipari teljesítmény értéke még sosem haladta meg a 3000 milliárd forintot – közölte az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Balogh László azt mondta, a több mint 22 százalékos növekedés mögött egyrészt a gazdaság jó teljesítménye áll, amelynek köszönhetően nagyobb beruházások is történtek, például irodaházak, ipari ingatlanok építése. Másrészt sok volt az állami és az uniós forrásból indított beruházás, valamint a lakásépítések is fellendültek – mondta.

Ismertette, az új lakások átadásának üteme folyamatosan nő, évről-évre 30 százalékkal többet adnak át. 2017-ben 15 ezer, 2018-ban vélhetően húszezer lakást adtak át, pontos adatok azonban erről még nem állnak rendelkezésre – tette hozzá.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővülésével júliustól a használt lakások piaca is fellendülhet, valamint a kisebb alapterületű ingatlanok mellett a 2-3 gyerekesek extraforráshoz jutása miatt a nagyobbak iránti kereslet is nőhet – vélekedett a szakértő.

Kitért arra is, a falusi csok a gazdaságilag nem fejlett régióban lévő ingatlanok keresletét növelheti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!