2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Az ukrán gabonadömping az egészséget is veszélyeztetheti

A legszigorúbb minőségellenőrzést rendelte el az agrárminiszter a Magyarországon lévő gabonakészletekre, az ukrán búzadömping miatt - mondta el Híradónknak Nagy István.

  • Az ukrán gabonadömping az egészséget is veszélyeztetheti

Az agrárminiszter szerint az Európai Unió nem védi meg a belső piacait, ezért nyomás alá kell helyezni a Bizottságot.

Minden létező és lehetséges minőségi problémát ellenőriznek az ukrán gabonaszállítmányokkal kapcsolatban - jelentette ki a HírTV-nek Nagy István. Az unión kívülről érkező termény nemcsak lenyomta az árakat, hanem az ukrán növényvédő-szerek az emberek egészségre is veszélyesek lehetnek.

Az unió által kezdeményezett szolidaritási folyosón beragadt ukrán gabona az utóbbi hónapokban Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Csehországban, Szlovákiában és Bulgáriában is gondokat okoz. Az agrárminiszter leszögezte, a gabonának oda kell kerülnie, ahol valóban nagy szükség van arra: Afrikába és a Közel-Keletre.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Varga Mihály: A jövő évi büdzsé egy védelmi költségvetés

Varga Mihály: A jövő évi büdzsé egy védelmi költségvetés

A kormány olyan költségvetést tervezett, amely a járvány utáni háborús és szankciókkal terhelt helyzetben is képes garantálni az ország biztonságát, a családok-, a nyugdíjak-, a munkahelyek védelmét, és a rezsivédelem folytatását - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Parlamentben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!