2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Gazdaság

Az új szabályok szerint is megtérülhetnek a napelemes rendszerek

Éves szaldó elszámolás nélkül is megtérülhet a családok napelemes rendszere - erről beszélt Híradónknak az egyik nagy hazai kivitelező cég vezetője. A részletszabályok ugyanis még nincsenek kidolgozva, a szakma szerint pedig több megoldás is létezik arra, hogy a napelem tulajdonosok ne járjanak rosszul a változásokkal.

  • Az új szabályok szerint is megtérülhetnek a napelemes rendszerek

Augusztus végén jelentette be az energiaügyi miniszter, hogy a korábban létrehozott napelemes rendszerek esetében a telepítéstől számított 10 évig nem éves, hanem havi szaldó elszámolás lesz január elsejétől. Aki viszont újonnan telepít napelemes rendszert, az bruttó elszámolásra számíthat. Lantos Csaba arról is beszélt, hogy szeptembertől bizonyosterületeken újra lehet majd napelemet telepíteni.

A bruttó elszámolás bevezetésére Brüsszel kötelezi a tagállamokat, hazánkban 2024-től kell azt bevezetni

- közölte korábban az Energiaügyi Minisztérium. Közleményükben kiemelték: a magyarországi szabályozási tervek finomhangolása jelenleg is folyamatban van, a témában további egyeztetések várhatók. Hozzátették azt is, hogy az előkészületben lévő változások továbbra is lehetővé teszik valamennyi beruházás megtérülését.

Az ellenzéki pártok mégis felháborodtak. A DK megszorításokról beszélt, a Mi Hazánk pedig perre buzdította a napelem tulajdonosokat.

A változtatás részletszabályai azonban még nem jelentek meg. Egyelőre tehát nincs meghatározva, hogy mennyiért lehet majd áramot venni és eladni. Az egyik nagy hazai cég szerint több megoldás is van arra, hogy a napelem tulajdonosok ne járjanak rosszul az új szabályokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!