2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Gazdaság

Az innováció kitörési pontja lehet a magyar gazdaságnak + videó

Szajlai Csaba, a Mediaworks gazdasági divíziójának vezetője, a Figyelő főszerkesztője a Figyelő és a Világgazdaság kétnapos innovációs konferenciáján újfent rámutatott, hogy az innováció lehet a kitörési pontja a magyar gazdaságnak. 

  • Az innováció kitörési pontja lehet a magyar gazdaságnak + videó

A Világgazdaság beszámolója szerint a kétnapos rendezvényen a hagyományos ágazatok mellett a hadiiparról és az űriparról is esik szó. A tervek szerint országszerte lesznek további konferenciák.

A magyar gazdaság versenyképességének a kulcsa az innovációban rejlik, nem mellesleg gazdasági haszna van – mondta Bódis László, a Kulturális és Innovációs minisztérium innovációért felelős államtitkára, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója. Előadásában rávilágított, hogy a globális innovációs indexben a 33. helyet foglaljuk el a több mint százharmincból, megelőzve többek között Lengyelországot és Szlovákiát, azonban Csehország és Ausztria előttünk jár a sorban. A magyar startup-ökoszisztéma az ötvenedik helyen áll globális szinten, ami viszont elmarad az innovációs teljesítménytől – mutatott rá Bódis László.

Kiemelte, 2016 óta az állami források megháromszorozódtak,

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ: 

Beszélni kell az innovációról

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!