2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Gazdaság

Az illeték nélkül is lehet fedezete a munkahelyvédelmi akciótervnek

A Magyar Nemzeti Bankra terhelt tranzakciós illeték nélkül is meg lehet a fedezete a munkahelyvédelmi akciótervnek – mondta a Hír Televízió Rájátszás című műsorában Csaba László közgazdász.

A szakember szerint ehhez többek között elegendő megállapodni az IMF-fel, ha az eddiginél nagyobb mértékű adóbevételhez jut a költségvetés: „Közgazdásznak mindig a kiadáscsökkentést kell mondania, ez az egyik, a másik pedig, hogy reménykedünk abban, hogy nem lesz örökké válság Európában, azért ha a nemzetközi helyzet kedvezőbbre fordul és mondjuk az idei 1,5 százalékos csökkenés helyett jövőre egy 1,5 százalékos növekedés lesz, akkor az önmagában véve 300 milliárd forintot jelent.”

Csaba László a kötcsei találkozón azt mondta, ő egészen biztos benne, hogy a kormány meg tud egyezni a valutaalappal. „Az IMF az elmúlt tíz évben nem volt ennyire engedékeny, mint most, és nem szándéka, hogy olyan feltételeket nyomjon le a kormány torkán, amit az nem szeretne.” A kiigazítás, ami szükséges esetleg a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtásához, tartható, viszont a tranzakciós illeték jegybankra való kiterjesztését nem támogatja a közgazdász.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!