2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Amíg tart a magyar dinnye szezonja, importot ne hozzanak be

A Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) is meghívták a dinnyetermelők, a kereskedők és az áruházláncok szakmai egyeztetésére – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Budai Gyula.

Budai Gyula hozzátette: a hivatal nem fogadta el a meghívást, annak ellenére, hogy tavaly kifogásolták a szakmaközi megállapodást dinnyeügyben.

„Ha minden igaz, július 20-ától kezdődik a dinnyeszezon. A mostani szakmai tanácskozáson mi azt kértük az áruházaktól, hogy addig, amíg a magyar dinnye szezonja van, amíg a magyar termelők el tudják látni az áruházakat, addig importot ne hozzanak be” – közölte Budai Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Bármelyik pillanatban lezárulhat a reptér megvásárlása

A kormányfő szerint ha állami kézbe kerül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, olyan fejlesztések történhetnek majd, amelyek két-három osztállyal felértékelik a repülőteret, és így egész Budapestet is. 2021. október 19.

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak. 2021. október 19.

Varga Mihály: A negyedik hullám nem húzza le a gazdaságot

Változatlanul 7 százalék körüli gazdasági növekedésre és 7,5 százalék körüli hiányra lehet számítani. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot. Párttársa, Z. Kárpát Dániel többször is kifejtette, hogy a kedvezményt csak a kormánypárti vezérkar veheti igénybe gond nélkül.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!