2024. 07. 01. Hétfő Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 11:00

Gazdaság

AKI: olcsóbbak az idénygyümölcsök tavalyhoz képest

Olcsóbbak az idénygyümölcsök tavalyhoz képest, a zöldségek nagy része sem drágult a nagybani piacok árai alapján - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) legfrissebb jelentésében.

  • AKI: olcsóbbak az idénygyümölcsök tavalyhoz képest

A június közepi kínálatot vizsgálva közölték, hogy a sárgadinnye kilója fajtától függően átlagosan 400-500 forintba került kilogrammonként, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest 26 százalékos csökkenés.

A germensdorfi cseresznye 900 forintos kilogrammonkénti ára 10 százalékkal, a meggy 700 forintos kilogrammonkénti ára fajtától függően 17-27 százalékkal, a málna 2150 forintos ára mintegy 15 százalékkal marad el a tavalyitól - írták.

A zöldségek közül drágult többek között az uborka, a kapor, a spenót, a gomba, a karfiol, viszont az újburgonya csak fele annyiba került a nagybani piacokon, mint tavaly, kilogrammonként átlagosan 250 forintba.

A paradicsom mérettől függően 410-450 forintos kilogrammonkénti ára csaknem 8 százalékkal alacsonyabb, mint 2023 júniusában, a tölteni való paprikát mintegy 30-40 százalékkal olcsóbban kínálják, 1 kilogrammot 415 és 570 forint közötti áron - olvasható az összesítésben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Felszólítást kaptak a légitársaságok

Felszólítást kaptak a légitársaságok

Az idei nyáron a megszokotthoz képest is több a fogyasztói panasz a légi közlekedésben, ezért a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) felhívja a légitársaságok figyelmét, hogy az utasok jogainak érvényesülése érdekében tartsák be az Európai Unió hatályos jogszabályait.
BÉT - Ismét csúcsot döntött a részvényindex

BÉT - Ismét csúcsot döntött a részvényindex

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe 601,98 pontos, 0,84 százalékos emelkedéssel, 72 094,79 pontos történelmi csúccsal zárt pénteken. A BUX-nak a héten ez volt a negyedik rekordja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!