2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Gazdaság

Aki azonnal szeretne pénzt kapni, annak gyorsan érdemes lépnie

A jövő héttől az eddiginél gyorsabban lehet pénzt utalni a 10 millió alatti utalásokat 5 másodpercen belül “kézbesítő” azonnali fizetési rendszeren keresztül. Aki így szeretne pénzhez jutni, annak lépnie kell. Az azonnali fizetési rendszerben történő utaláskor nem muszáj tudni a másik számlaszámát, elég megadni úgynevezett másodlagos azonosítót: e-mail címet, mobilszámot vagy adószámot. Ezt azonban regisztrálni kell a banknál, aki szeretne azonnali átutalást kapni. A money.hu szerint érdemes mielőbb regisztrálni az azonosítókat, mert bár az azonnali utalások nem lesznek drágábbak, ám van olyan bank, amely a másodlagos azonosítóért később pénzt kérhet.

  • Aki azonnal szeretne pénzt kapni, annak gyorsan érdemes lépnie

 

Napokon belül - március 2-án - elindul az azonnali fizetési rendszer, amely öt másodpercen belül célba viszi a 10 millió alatti lakossági utalásokat.

A bankrendszerben feladott utalások nagy részét teszik ki az egyedi utalások, napi átlagban több százezer tranzakcióról van szó, ezek gyorsulnak majd fel március 2-tól

- mondta Trencsán Erika, a money.hu vezető pénzügyi szakértője. 

Bankszámla helyett mobilszám vagy e-mail cím

Amellett, hogy sebességet váltanak a szóban forgó átutalások, jóval egyszerűbben lehet majd utalni az új rendszerben, amelynek lényeges eleme az úgynevezett másodlagos azonosító. 

Eddig egy sima átutaláskor meg kellett adni a másik személy bankszámlaszámát, ezt pedig nem mindenki tudja fejből. A másodlagos azonosító bevezetése a gyakorlatban azt jelenti, hogy akinek megy az utalás, annak a mobilszámát vagy e-mail címét, vagy adószámát elég lesz megadni, nem kell feltétlenül tudni a bankszámlaszámát

- emelte ki Trencsán Erika. Fontos, hogy meg lehet adni több azonosítót, tehát a mobilszámot, az e-mail címet és az adószámot is. Ugyanakkor ezek csak egy bankszámlaszámhoz tartozhatnak. 

Érdemes minél hamarabb megadni az adatokat

Ahhoz, hogy valaki mobilszámra vagy e-mail címre tudjon utalni március 2-tól, szükség van arra, hogy a banknál regisztrálva legyenek ezen az adatok. Vagyis akinek megy a pénz, az regisztrálja az azonosítókat a számlavezető bankjánál. 

Érdemes mielőbb megadni a bankunknak a másodlagos azonosítót vagy azonosítókat. Az azonnali fizetési rendszerben történő utalásokért nem számlázhatnak magasabb díjat a bankok, ugyanakkor van olyan bank, amely a másodlagos azonosító regisztrációjáért pénzt kér majd a jövőben. Most még ingyenesen megteszi, de jövőre már 2000 forintot kér majd érte a februárban közzétett díjtáblázat szerint

- emelte ki Trencsán Erika.

Money.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!