2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Aki azonnal szeretne pénzt kapni, annak gyorsan érdemes lépnie

A jövő héttől az eddiginél gyorsabban lehet pénzt utalni a 10 millió alatti utalásokat 5 másodpercen belül “kézbesítő” azonnali fizetési rendszeren keresztül. Aki így szeretne pénzhez jutni, annak lépnie kell. Az azonnali fizetési rendszerben történő utaláskor nem muszáj tudni a másik számlaszámát, elég megadni úgynevezett másodlagos azonosítót: e-mail címet, mobilszámot vagy adószámot. Ezt azonban regisztrálni kell a banknál, aki szeretne azonnali átutalást kapni. A money.hu szerint érdemes mielőbb regisztrálni az azonosítókat, mert bár az azonnali utalások nem lesznek drágábbak, ám van olyan bank, amely a másodlagos azonosítóért később pénzt kérhet.

  • Aki azonnal szeretne pénzt kapni, annak gyorsan érdemes lépnie

 

Napokon belül - március 2-án - elindul az azonnali fizetési rendszer, amely öt másodpercen belül célba viszi a 10 millió alatti lakossági utalásokat.

A bankrendszerben feladott utalások nagy részét teszik ki az egyedi utalások, napi átlagban több százezer tranzakcióról van szó, ezek gyorsulnak majd fel március 2-tól

- mondta Trencsán Erika, a money.hu vezető pénzügyi szakértője. 

Bankszámla helyett mobilszám vagy e-mail cím

Amellett, hogy sebességet váltanak a szóban forgó átutalások, jóval egyszerűbben lehet majd utalni az új rendszerben, amelynek lényeges eleme az úgynevezett másodlagos azonosító. 

Eddig egy sima átutaláskor meg kellett adni a másik személy bankszámlaszámát, ezt pedig nem mindenki tudja fejből. A másodlagos azonosító bevezetése a gyakorlatban azt jelenti, hogy akinek megy az utalás, annak a mobilszámát vagy e-mail címét, vagy adószámát elég lesz megadni, nem kell feltétlenül tudni a bankszámlaszámát

- emelte ki Trencsán Erika. Fontos, hogy meg lehet adni több azonosítót, tehát a mobilszámot, az e-mail címet és az adószámot is. Ugyanakkor ezek csak egy bankszámlaszámhoz tartozhatnak. 

Érdemes minél hamarabb megadni az adatokat

Ahhoz, hogy valaki mobilszámra vagy e-mail címre tudjon utalni március 2-tól, szükség van arra, hogy a banknál regisztrálva legyenek ezen az adatok. Vagyis akinek megy a pénz, az regisztrálja az azonosítókat a számlavezető bankjánál. 

Érdemes mielőbb megadni a bankunknak a másodlagos azonosítót vagy azonosítókat. Az azonnali fizetési rendszerben történő utalásokért nem számlázhatnak magasabb díjat a bankok, ugyanakkor van olyan bank, amely a másodlagos azonosító regisztrációjáért pénzt kér majd a jövőben. Most még ingyenesen megteszi, de jövőre már 2000 forintot kér majd érte a februárban közzétett díjtáblázat szerint

- emelte ki Trencsán Erika.

Money.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!