2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Párizs szeme - Brassai Gilbert

Következik:

Napindító 04:00

Gazdaság

Acélszörnyetegek lepték el Brüsszel utcáit + videó

Több mint ezer olasz mezőgazdasági termelő és állattenyésztő indult el Brüsszelbe az európai unió agrárpolitikája elleni tüntetésre. Az agráriumban dolgozók hetek óta tiltakoznak Európa-szerte az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán termékek korlátlan behozatala ellen.

  • Acélszörnyetegek lepték el Brüsszel utcáit + videó

Az Európai Unió állam- és kormányfőinek csütörtökön kezdődő rendkívüli csúcstalálkozójával egy időben kezdődik a "Nem ilyen Európát akarunk" nevű demonstráció.

Az Európai Unió agrárpolitikája elleni tüntetéshez több mint ezer olasz mezőgazdasági termelő és állattenyésztő csatlakozott a belga fővárosban.

A szervezők közölték: az országos megmozdulás időtartama a politikai döntésektől függ.

A hét eleje óta mind Olaszországban, mind pedig Franciaországban új erőre kaptak a tüntetések. A gazdák egyre látványosabb megmozdulásokkal jelzik, hogy elégedetlenek a jelenlegi helyzetükkel és érdemi megoldást akarnak a problémáikra.

Tüntető gazdákkal találkozott Orbán Viktor Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe érkezve, a belvárosban tüntető gazdákkal találkozott, akikkel arról beszélgetett, hogy az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára.

Kép: Olasz gazdálkodók tüntetnek traktorjaikkal. MTI/AP/Andrew Medichini

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!