2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Gazdaság

A Villányi Borvidéken a gazdák nagy része túl van a metszésen + videó

A kora tavaszi időnek köszönhetően megindult a vegetáció a Villányi Borvidéken. A gazdák nagy része a metszésen túl van, de a kártevők várható elszaporodása miatt, folyamatosan permeteznek.

  • A Villányi Borvidéken a gazdák nagy része túl van a metszésen + videó

A korai fajták ültetvényein már fakadnak a rügyek, vannak olyan tőkék ahol a levélkezdemények is megjelentek. A korai tavaszi idő miatt a vegetáció nagyjából három héttel korábban kezdődött. Ez a metszésnek, a talajmunkáknak kedvezett, nagyjából a gazdák ezekkel végeztek is. Viszont ha a következő hetekben lesz fagy, kárt okozhatnak a vesszőkön.

A meleg kedvez a kártevők szaporodásának, a későbbi fertőzések megelőzésére már most aktuálisak a lemosó permetezések. A kora tavaszi időjárás évjárat minőségét nem befolyásolja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!