2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Gazdaság

A vártánál kedvezőbb gazdasági növekedésre számítanak

  • A vártánál kedvezőbb gazdasági növekedésre számítanak

A korábban vártnál kedvezőbb gazdasági növekedésre számít idén a GKI, amely 4 százalékról 4,2 százalékra emelte GDP-növekedési prognózisát. A gazdaságkutató inflációs várakozása továbbra is 3 százalék. Elemzőik szerint a magyar gazdaság 2018 második negyedévében 4,8 százalékkal bővült, hasonlóra 2005 óta nem volt példa. Az uniós pénzügyi átutalások megelőlegezésével finanszírozott beruházások és a választások által is gerjesztett lakossági fogyasztás növekedése azonban az idei év hátralevő időszakában fékeződhet, és a külső konjunktúrában is enyhe romlás várható.

„A magyar gazdaság helyzete rövid távon kevés kockázatot tartalmaz. Ugyanakkor továbbra is nagyon nehezen átláthatóak a középtávú folyamatok, nagyon jelentős kockázatok jelennek meg ezekben. Mindhárom elem, amelyek ezt a gyors növekedést hozták Magyarországra, gyengülni fog az elkövetkező időszakban. És ez még bizonyos politikai elszigetelődéssel együtt is jár, ami bizony nem könnyű a gazdaság szempontjából” – magyarázta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!