2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Rózsa Miklós a filmzenekirály

Következik:

Híradó 12:05

Gazdaság

A válságból sokan ezt a következtetést vonták le

Nincs szüksége a közeljövőben IMF-hitelre Magyarországnak, mivel a pénzpiacokról is finanszírozható az állam a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője szerint.

Barcza György Rájátszás című műsorunkban azt mondta: a gazdaság élénkítése érdekében folytatni kell a kamatcsökkentést, ugyanakkor leszögezte, szerinte legfeljebb 4,5 százalékig mérsékelhető az alapkamat. A szakértő arról is beszélt, hogy szerencsésnek tartaná, ha lehetővé válna a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonása.

„Többször szóba került, hogy a jegybankot érdemes lenne összevonni a pénzügyi felügyelettel, ez már tendencia a világban – mondta Barcza György. – A válságból sokan azt a következtetést vonták le, hogy nem volt szerencsés szétválasztani a két intézményt, mert az adatok, információk többsége mégiscsak a jegybanknál van, tehát jobb lenne egy intézmény, egy esernyő alá vonni a két intézményt, és ez például azt jelentené, hogy az egyik alelnök megkapná mondjuk a PSZÁF funkcióját.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!