2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

A többség elfogadta a számukra felajánlott új állást

Többnyire más áruházakban foglalkoztatja tovább a Tesco azokat a dolgozóit, akik korábban a bezárásra ítélt üzletekben dolgoztak.

A Népszabadság úgy tudja, a távozók végkielégítéséről még folynak a tárgyalások. A lap szerint a 13 bezárandó üzlet mintegy 570 dolgozójából nem éri el a százat azoknak a száma, akik nem fogadták el a számukra felajánlott új állást.

„A sajtóban megjelenteket meg tudom erősíteni. A tárgyalásokon szó volt arról, hogy a végkielégítésekkel kapcsolatban milyen lehetőségek vannak. Várhatóan arról lesz szó, hogy sikerül megállapodást kötnünk és aláírjuk ezt a megállapodást, amely a 13 bolt bezárásáról szól. Annak a részletei azt fogják tartalmazni, hogy a különböző munkavállalóknak milyen munkakört ajánlottak fel, pontosan számszerűsítve, hogy hány dolgozónak ajánlottak fel munkahelyet. Ha van pluszjuttatás, akkor ezek a pluszjuttatások milyen mértékűek lesznek és ezek a dolgok egy konkrét megállapodás keretében rögzítve lesznek” – fogalmazott Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A Tesco néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy 222 üzletéből 13-at bezár. Ezeknek a boltoknak a többsége vidéken működik, mindössze egy található közülük Budapesten. Korábban arról volt szó, hogy 570 dolgozóját küldi el a cég, de kiderült, mégsem lesz ekkora mértékű elbocsátás. Nagyjából 150-170 munkatársától válik meg végül a kiskereskedelmi lánc.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!