2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

A termés mennyisége és minősége egyaránt rosszabb lett a vártnál

Megjelentek a kombájnok és a terméssel teli traktorok az utakon, elkezdték az aratást Zala vármegyében. Noha az időjárás eredményes betakarítással kecsegtetett, a termés mennyisége és minősége egyaránt rosszabb lett a vártnál.

  • A termés mennyisége és minősége egyaránt rosszabb lett a vártnál

Hétvége óta járnak a kombájnok Simon József mezőgazdasági vállalkozó földjein. Összesen 35 hektár területen vetett idén árpát. Szerda estétől ismét esőt mond a meteorológia, ezért a munkát időben be kell fejezniük.

Bár a csapadék segítette a növények fejlődését, de a hűvös időt gyorsan váltotta a kánikula. A jelentős hőmérséklet ingadozás miatt a búza aratását is előrébb kellett hozni.

A kalászosoknak nem, a kapásnövényeknek ugyanakkor jót tett a sok eső, így most a gazdák abban bíznak, hogy a kukorica és napraforgó eladásából tudják majd fedezni a keletkezett kárt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!