2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Gazdaság

A szentgotthárdi autógyárban 110 új munkahely jön létre + videó

Ezermilliárdos üzlet lehet idehaza a fegyvergyártás – írja a Világgazdaság. A lap információi szerint néhány éven belül a magyar védelmi ipar teljesítménye adhatja a hazai GDP egy százalékát. A védelmi ipar fejlesztését indokolja, hogy az iparág szuverenitási kérdés is, a modern haderő pedig súlyt ad Magyarország érdekeinek képviseletéhez – mutat rá a Világgazdaság.

  • A szentgotthárdi autógyárban 110 új munkahely jön létre + videó

Futószalagon készülnek az autók a BYD gyárában. Hamarosan így fog dübörögni a gyártás Szeged mellett is. A kínai cég pedig már most megkezdte a munkások toborzását.

Hét év alatt közel kétszeresére nőtt a romák foglalkoztatottsági aránya – hangsúlyozta a Napi Aktuálisban Forgács István. A romaügyi szakértő rámutatott: mára már a leszakadó térségekben is munkához jutnak az emberek.

A Munka jövedelmet kínál, a jövedelmet pedig önmagára tudja fordítani, ami pedig maga a társadalmi felzárkózás ilyen formában, hiszen erőforrásokhoz juthat valaki. Innen nézve az, hogy ez az ország melyik járásában valósul meg, az gyakorlatilag teljesen mindegy. Tehát az ország egészét kell olyannak tekintenünk, hogy lehetőségek arra, hogy emberek erőforrásokhoz jussanak, az rendelkezésre áll. Egész egyszerűen az ott megtalálható munkák után kell elmenni és megtalálni azt mindenkinek, ami éppen a legmegfelelőbb és ilyen formában tenni saját magáért – mondta Forgács István, romaügyi szakértő.

Egy nagyon nehéz esztendőt tud maga mögött a magyar gazdaság, hiszen a tavalyi évben egy átmeneti visszaesés volt – emlékeztetett a Világgazdaság főszerkesztője. Szajlai Csaba hozzátette: a gondot az ipari termelések visszaesése okozta,amire az új beruházások jelenthetnek megoldást.

Nagyon fontos egyébként, hogy a gazdasági növekedés szerkezete, milyen módon valósul meg. Hiszen nem mindegy, hogy mondjuk egy ipari termelési adat vagy egy export adat futtatja fel, vagy például a háztartásoknak a visszatérő fogyasztása. Nagyon sok mindenki óvatos volt az elmúlt évben. De nem pusztán a háztartások, hanem a vállalatok is, és inkább megtakarításba tették a pénzüket. Amivel egyébként béke időben nem lenne probléma, de most viszont nagyon kellenek azok az impulzusok, dinamikák, amelyek beindítják a gazdasági növekedést – hangsúlyozta Szajlai Csaba.

A Világgazdaság ráadásul arról cikkezik, hogy ezermilliárdos üzlet lehet idehaza a fegyvergyártás. A gazdasági lap szerint néhány éven belül a magyar védelmi ipar teljesítménye adhatja a hazai GDP egy százalékát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!