2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

A Sberbank csaknem 5 milliárd dollárt kap török leánycégének eladásából

A Magyarországon is érdekelt orosz Sberbank a tavaly született előzetes megállapodásban szereplő összegnél csaknem 20 százalékkal magasabb árért adja el török leánycégét, a Denizbankot a dubaji székhelyű Emirates NBD banknak, amely beleegyezett abba, hogy a végső árnál figyelembe veszi a török líra időközben bekövetkezett gyengülését.

  • A Sberbank csaknem 5 milliárd dollárt kap török leánycégének eladásából

A Sberbank 15,48 milliárd török líráért (2,8 milliárd dollár, 1 török líra=50,84 forint) adja el az ötödik legnagyobb török bank, a Denizbank 99,85 százalékát a tavaly májusi előzetes megállapodásban szerepelt 14,6 milliárd líra helyett.

A Denizbank 0,15 százalékos részesedése tőzsdén forog.

A tényleges eladási ár megközelíti az 5 milliárd dollárt, ami tartalmazza például a Sberbankkal szembeni török banki tartozás átvállalását.

Tervek szerint az idei második negyedévben zárják le az ügyletet.

A Sberbank 2012-ben szerezte meg a Denizbank 99,85 százalékát a Dexia belga bankcsoporttól mintegy 3,5 milliárd dollárért.

Az Emirates NBD aktíváinak értéke mintegy 128 milliárd dollár, ennek alapján az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb bankja. A dubaji székhelyű bank erőteljes külföldi terjeszkedést kezdett és már jelen van Egyiptomban, Szaúd-Arábiában, Indiában, Szingapúrban és Nagy-Britanniában, képviselete van Kínában és Indonéziában.

A Denizbank 751 fiókkal rendelkezik, ebből 708 Törökországban működik, míg Ausztriában, Németországban, Bahreinben, Oroszországban és Cipruson összesen 43 fiókja van. A Denizbank mintegy 15 ezer embert foglalkoztat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!