2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Gazdaság

A munkahelyek csaknem felét veszély fenyegeti világszerte

A 3,3 milliárd munkahely csaknem fele veszélybe került világszerte a koronavírus-járvány következében foganatosított drasztikus intézkedések miatt - közölte szerdán a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Genfben.

  • A munkahelyek csaknem felét veszély fenyegeti világszerte

A legsúlyosabban az a 1,6 milliárd ember érintett, aki szabálytalan módon, vagyis munkaszerződés nélkül dolgozik, és máról holnapra él. Globális átlagban jövedelmük 60 százalékkal csökkent a pandémia következtében, Afrikában és Latin-Amerikában ugyanakkor több mint 80 százalékkal.

"Nem szabad elfelejtenünk a számok mögött rejtőző emberi nyomort és szükséget"

- hangsúlyozta a szervezet igazgatója.

Egyben felszólította az országokat, hogy szociális programokkal próbálják meg ellensúlyozni mindezt, a nemzetközi közösséget pedig, hogy karolják fel a szegényebb államokat.

2020 második negyedévében az ILO 305 millió teljes munkaidős állásnak megfelelő munkaóra kiesésével számol a pandémia előtti 2019 utolsó negyedévével összehasonlítva. Két héttel korábbi becslése még 195 millió teljes munkaidős állásnak megfelelő munkaóra kiesése volt. Mindenekelőtt Európa, Közép-Ázsia és az amerikai kontinens érintett. Az ILO az általános 48 órás munkahéttel számol.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet szerint globálisan a munkaadók csaknem fele, mintegy 47 millió foglalkoztató tevékenysége a válság által leginkább sújtott ágazatokhoz köthető. Az önálló vállalkozói tevékenységet végzőket is beleszámítva világszerte 436 millió vállalat került veszélybe a pandémia gazdasági kihatásai miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!