2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Gazdaság

A megújuló energia mellett a hosszútávú energiatárolás is fontos + videó

Energiabiztonságról, alternatív lehetőségekről energiatárolási kapacitásokról és akkumulátorgyárról is szó volt az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány konferenciáján.

  • A megújuló energia mellett a hosszútávú energiatárolás is fontos + videó

Cseh Tamás, az Alapjogokért Központ energiapolitika tanácsadója, az MVM korábbi igazgató-helyettese, egykori közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár a következő kérdésekre válaszolt a HírTV-nek: 

  • Megteremthető az energiabiztonság önerőből ebben a régióban?
  • A közép-európai térségnek akkor az az útja, hogy diverzifikálja az energiabiztonsági láncait, hogy megpróbál minél több alternatívát beépíteni a rendszereibe?
  • Hogy áll Magyarország – a korábban a miniszterelnök által is kiemelt jelentőségűnek nevezett – energiatárolási kapacitások terén?
  • Azok a viták, amik például az energiatárolási kapacitásokat érintik, – így a magyarországi akkumulátorgyár építéseket, – befolyásolják az energetikai piac fejlődését? Vagy ezek a kapacitások mindenképpen létrejönnek valahol a régióban?

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!