2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Gazdaság

A magyar cégek jelentősen támogatják a gazdaság növekedését

Jelentős mértékben a magyar cégeknek köszönhető, hogy az ország a világgazdaság lassulása ellenére is jól teljesít - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán Miskolcon, az MPA System Kft. alumínium nyílászárókat gyártó üzem avatóján.

Rákossy Balázs szerint a magyar gazdaság eredményeinek köszönhető, hogy vállalatok önerőből is képesek fejleszteni. Ezt a helyzetet használta ki az MPA System is, hogy a keresletnek megfelelően bővítse a kapacitását - tette hozzá. A miskolci beruházást fontosnak nevezte azért is, mert korszerű gyártási technológiával magas hozzáadott értékű, külföldön is értékesíthető termékeket eredményezhet. A vállalkozásoknak először itthon kell felépíteniük magukat ahhoz, hogy a külpiacokon versenyképesek legyenek, és akár befektetőként is megjelenhessenek más országokban - fogalmazott.

Az államtitkár kitért arra, hogy a makrogazdasági adatok alapján a gazdaságpolitika, a növekedés szerkezete kiegyensúlyozottabbá vált, az államháztartás fenntarthatósága is tovább erősödött, gyorsult a felzárkózás az uniós átlaghoz. Az adócsökkentés, a beruházások ösztönzése, a célzott támogatás és a stabilitás megfelel az emberek és a vállalkozások érdekeinek, a bérköltségek mérséklése a termelékenység javítására ösztönöz, a magasabb bérek pedig a munkaerő megtartását segítik - tette hozzá.

Rákossy Balázs kiemelte, különösen a kkv-knál javítani kell a termelés hatékonyságán és versenyképességen, és megjegyezte, hogy a kormány továbbra is elkötelezett a beruházási környezet javítása és a foglalkoztatottság további növelése iránt, a következő évek legfontosabb feladatának pedig a versenyképesség és a termelékenység erősítését tekinti.

Az adócsökkentés folytatódik, a szabályok egyszerűsödnek, és marad a következetes költségvetési politika - mondta az államtitkár.

A MPA System Kft. új üzeme alumínium nyílászárókat állít elő, és 50 új munkahelyet teremt a borsodi megyeszékhelyen. A szerelőcsarnokot a miskolci D-Gesztor Kft. tervezte és építette. A 1,5 milliárd forintos beruházást magántőkéből fedezték.

Az eddig 50 munkavállalót foglalkoztató Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 2,8 milliárd forintot az egy évvel korábbi 1,9 milliárd forint után a nyilvánosan elérhető adatok szerint. Az adózott eredmény 194 millió forint fölé emelkedett egy év alatt 92 millió forintról.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Uniós oltalomban részesült a Madarasi birspálinka

Tizenkettőre emelkedett az uniós oltalmat élvező magyar pálinka elnevezések száma. 2021. szeptember 22.

Gyurcsány 2007-es adóterrorját másolná Karácsony?

Tanulságos történet bicskanyitogató hivatali ügymenetről, hatalmi érzéketlenségről és arról, hogy a baloldali kormányzás idején egészen apró dolgokba is beleszólt a nemzetközi tőke. 2021. szeptember 22.

Az adóhivatal már készül az szja-visszatérítések kifizetésére

Jövő februárban 1,9 millió szülő megkapja az szja-visszatérítést. Ez 600 milliárd forintot jelent. 2021. szeptember 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!