2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Gazdaság

A kormányváltás óta túlbecsülik a büdzsé várható hiányát

A kormányváltás óta túlbecsüli, a szocialista kormányok alatt viszont alábecsülte a magyar költségvetés várható hiányát Brüsszel – nyilatkozta a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinjának Barcza György.

A Századvég vezető elemzője szerint az Európai Bizottság előrejelzése számos lényeges tényezőt nem vett figyelembe. Így a többi között nem számoltak a jegybanki növekedésösztönző hitelprogram hatásával, de nem vették figyelembe az állampapírhozamok és a jegybanki alapkamat folyamatos csökkenését sem, pedig mindez idén legalább 100, jövőre pedig 200 milliárd forintnyi kiadáscsökkenést jelent a büdzsének.

– Azt lehet megfigyelni, hogy azóta a kormányzati tervekhez, illetve tényekhez képest átlagosan egy százalékkal magasabb a bizottság előrejelzése, a 2010-et megelőző időszak átlagát tekintve pedig körülbelül egy százalékkal volt optimistább, tehát ha szigorúan csak a tényeket nézzük, akkor tényleg ez a különbség – jelentette ki Barcza György.

További részleteket 19 óra 30 perctől a Bruttóban láthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!