2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Gazdaság

A kormány megállapodott egy francia gyógyszercéggel

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Servier Hungária gyógyszeripari vállalattal. Az aláírási ceremónián a nemzetgazdasági miniszter azt mondta: a kormány egyik legfontosabb stratégiai törekvése, hogy Magyarország ne csak termelési központ legyen, hanem fontos innovációs térséggé is váljon Európában.

A francia gyógyszeripari vállalat húsz éve van jelen Magyarországon, jelenleg háromezer embert foglalkoztat hazánkban. A kormánnyal kötött stratégiai megállapodás aláírása után a cég ügyvezető igazgatója azt mondta: Magyarország a második legfontosabb ország a Servier számára, Franciaországon kívül egyedül itt működtetnek saját kutatóintézetet is.

A Servier a tavalyi forgalmának 27 százalékát kutatás-fejlesztésre fordította. Az egészségügyi államtitkár szerint ezzel végeredményében a betegeken segítenek. „Meggyőződésem, hogy az ilyen stratégiai partnerségek azt fogják eredményezni, hogy új gyógyszerek, az emberek személyre szabott orvoslásában új lehetőségek nyílnak ki, és Magyarország ennek az élvonalába szeretne tartozni, és nem pedig egy ilyen egyszerű adatrabszolga szeretne lenni ezen a területen. Ezért fontos, hogy egy nemzetközi vállalat Magyarországon viszi a kutatásait, mert ebből a partnerségből munkahelyek, csodálatos kutatói életpályák, és az embereknek pedig gyógyulás lesz” – fogalmazott Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.


A nemzetgazdasági miniszter azt mondta: a kormány egyik legfontosabb stratégiai törekvése, hogy Magyarország ne csak termelési központ legyen, hanem fontos innovációs térséggé is váljon Európában. „A kormány 2012-ben döntött úgy, hogy új szintre emeli a nemzetközi vállalatokkal való együttműködést. Azt kell önöknek mondanom, hogy ezek a várakozások – két évvel ezelőtti várakozások – eddig beigazolódtak. Stratégiai partnereink között, közel hatezer új munkahelyet hoztak létre, jelentősen bővítették a magyar beszállítók körét, és több, mint 650 milliárd forint értékű új befektetést valósítottak meg” – mondta Varga Mihály. Hozzátette: a magyar gyógyszergyártás és kutatás a világ élvonalába tartozik, a hazai gyógyszeripar jelentősen hozzájárul a nemzetgazdaság teljesítményéhez.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Emelkedő forgalomban csökkent a BUX a héten

Emelkedő forgalomban csökkent a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett csökkent a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 64 988,33 ponton zárt csütörtökön, 1105,29 ponttal, 1,67 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!