2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Gazdaság

A jövő évi költségvetés a családok és az ország biztonságát tartja szem előtt

A jövő évi költségvetés a családok és az ország biztonságát tartja szem előtt, miközben egy esetleges negatívabb forgatókönyvre is felkészültek - erről a Költségvetési Tanács elnöke beszélt a Kossuth rádióban. Kovács Árpád úgy fogalmazott, hogy a büdzsé kifeszített, de tartható.

  • A jövő évi költségvetés a családok és az ország biztonságát tartja szem előtt

A jövő évi költségvetés tehát egy védelmi költségvetés, alapvetően a védelem költségvetése - mutatta be a jövő évi büdzsét a pénzügyminiszter. Varga Mihály kijelentette: a kormány nem hagyja veszni az eddig elért eredményeket.

Idén a háború és annak gazdasági hatásai negatívan befolyásolták a gazdasági növekedés mértékét, amely 2024-ben azonban ismét 4 százalék körül alakulhat.

Sok a bizonytalanság körülöttünk, ezért kifeszített, ugyanakkor tartható jövő évi büdzsé

- hangsúlyozta a Költségvetési Tanács elnöke a Kossuth rádióban. Kovács Árpád kiemelte: az ország pénzügyi biztonsága nehézségek esetén is megmarad.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Agrárium 2023

Napindító - Agrárium 2023

Tóth Péterrel, az Agrárium 2023 projektvezetőjével beszélgettünk. A projekt célja, hogy ellássák információval a hazai gazdálkodókat illetve a hazai és az Európai Uniós szakpolitikát arról, hogy hol tart a magyar mezőgazdaság 2023-ban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!