2020. február 26.,
szerda, Géza napja

A Hanon jelenléte egyidős a magyar demokráciával

Hír TV

2018. november 29., csütörtök 17:15, frissítve: csütörtök 17:55

A dél-koreai tulajdonú, autóalkatrész-gyártó Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A koreai vállalatok a legmodernebb technológiai színvonalat képviselik, a világgazdaság megújulásának és a digitális átalakulásnak a zászlós hajói, így a koreai vállalatok magyarországi beruházásai segítenek abban, hogy a magyar gazdaság egy új dimenzióba tudjon lépni, ahol már nem elsősorban a termelésről, hanem a kutatás fejlesztésről szól a gazdaság tevékenysége.– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ahol a miniszter a beruházás jelentőségét a munkahelyteremtés mellett a korszerű gyártásitechnológiákkal indokolta.

Hoppál Péter, a pécsi beruházást fogadó baranyai választókerület fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy a Hanon Systems 1990-ben jelent meg Magyarországon, jelenléte ezért - mint fogalmazott - egyidős a magyar demokráciával. A beruházást üdvözölve kiemelte a dél-dunántúli iparfejlesztés jelentőségét, és hozzátette, hogy az országban ez az egyetlen térség, amely még szabad munkaerővel rendelkezik.

A dél-koreai Hanon Systems a világ 40 országában működtet gyárat vagy mérnöki központot, 16 ezer munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele eléri az 5 milliárd dollárt, klímakompresszorok gyártásában a világpiac második legjelentősebb szereplője.