2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Gazdaság

A fuvarozók mellé állt az MSZP

A szocialisták azt kérik a kormánytól, ne bírságolják meg azokat a fuvarozókat, akik február elseje után hibásan regisztrálnak az online árukövetési rendszerbe.

Gőgös Zoltán a mezőgazdasági ellenőrző albizottság ülésén azt monda, a gazdák között teljes a bizonytalanság, ugyanis nem kaptak egyértelmű tájékoztatást arról, hogy kinek, és mikor kell beregisztrálnia a rendszerbe. Az albizottsági ülésen nem jelentek meg a Fidesz képviselői.

Az elektronikus közúti ellenőrző rendszert azért hozták létre, hogy az országban ne indulhasson útnak olyan áruszállítmány, amelyről nincs tudomása az adóhivatalnak. Az árukövetés januárban indult el, a NAV februártól már bírságolhatja a szabálytalankodókat. „Ne induljon el ez a rendszer február 1-től élesben. Erre nincsen senki felkészülve, ezt határozottan állítom. Az elképzelhető, hogy mondjuk a tejsimlit ez megfogja. Mondjuk, ha hajóval hozzák be a tejet, akkor nem, mert ez egy közúti áruellenőrző rendszer, onnan meg szétterítik úgy, hogy nem szólnak senkinek semmit. De a probléma az, hogy olyan embereket fog eltalálni, akiket nem kellene” – fogalmazott az MSZP elnökhelyettese.

Minden észrevételt begyűjtenek

A földművelésügyi államtitkár szerint az online árukövetési rendszer még próbaüzemben működik. Nagy István azt mondta, minden észrevételt begyűjtenek, és utána határoznak arról, mit változtatnak a rendszeren. „Bevallottan, közismerten próbaüzemről van szó. Most tanulja, most alkalmazza mindenki a rendszert. Nyugodtan mondhatják, miért nem lehetett erre felkészülni? Nincs olyan élethelyzet, míg nem működik, nem jut eszébe senkinek. Itt az élethelyzetben való kipróbáláskor merülnek fel ezek a kérdések” – nyilatkozta a parlamenti államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!