2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Gazdaság

A Fudan Egyetemről vitáztak a parlamentben

  • A Fudan Egyetemről vitáztak a parlamentben

A Fudan Egyetemről és az azt működtető alapítvány létrehozásáról vitáztak a képviselők csütörtökön a parlamentben. A Jobbik szerint a kínai intézmény konkurenciát jelent majd a magyar egyetemeknek. A KDNP szerint viszont a baloldal kizárólag politikai okokból támadja a projektet. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: az ellenzék a tudás Magyarországra áramlására mond nemet.

Drága és a magyarok érdekeivel ellentétes a kínai Fudan Egyetem budapesti campusának építése. Egyebek mellett ezzel támadta az ellenzék azt a törvényjavaslatot, amely az intézményt működtető alapítvány létrehozásáról szól. A Jobbik szerint a Fudan Egyetem konkurenciát jelent majd a magyar oktatás számára.

A baloldal propaganda hadjáratot indított a Fudan Egyetem ellen, és kizárólag politikai okokból támadják a projektet. Erről már a KDNP képviselője beszélt. Nacsa Lőrinc szerint Magyarországnak minden nagyhatalommal együttműködésre kell törekednie.

A kínai Fudan Egyetem, amelyet a világ 34. legjobb oktatási intézményeként tartanak számon Budapesten indítja az első külföldi helyszínű saját képzését.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!