2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Gazdaság

A Fudan Egyetemről vitáztak a parlamentben

  • A Fudan Egyetemről vitáztak a parlamentben

A Fudan Egyetemről és az azt működtető alapítvány létrehozásáról vitáztak a képviselők csütörtökön a parlamentben. A Jobbik szerint a kínai intézmény konkurenciát jelent majd a magyar egyetemeknek. A KDNP szerint viszont a baloldal kizárólag politikai okokból támadja a projektet. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: az ellenzék a tudás Magyarországra áramlására mond nemet.

Drága és a magyarok érdekeivel ellentétes a kínai Fudan Egyetem budapesti campusának építése. Egyebek mellett ezzel támadta az ellenzék azt a törvényjavaslatot, amely az intézményt működtető alapítvány létrehozásáról szól. A Jobbik szerint a Fudan Egyetem konkurenciát jelent majd a magyar oktatás számára.

A baloldal propaganda hadjáratot indított a Fudan Egyetem ellen, és kizárólag politikai okokból támadják a projektet. Erről már a KDNP képviselője beszélt. Nacsa Lőrinc szerint Magyarországnak minden nagyhatalommal együttműködésre kell törekednie.

A kínai Fudan Egyetem, amelyet a világ 34. legjobb oktatási intézményeként tartanak számon Budapesten indítja az első külföldi helyszínű saját képzését.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

– Az eddig napvilágot látott adatok a tervezettnél alacsonyabb növekedést és magasabb inflációt vetítenek előre, ami a költségvetést sem hagyja érintetlenül – erről beszélt Varga Mihály a parlament költségvetési bizottságában, amely a tárcavezető éves meghallgatását tartja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!