2024. 02. 20. Kedd Aladár, Álmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Gazdaság

A Bosch-cégcsoporttal is megállapodott a kormány

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a német Bosch-csoporttal, az egyezményt az elektronikai óriás új központjának elsőként elkészült épületében írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály tárcavezető az ünnepségen megerősítette, hogy a foglalkoztatás bővítése és a versenyképesség javítása továbbra is elsődleges kormányzati cél. A Bosch Magyarország második legnagyobb külföldi munkaadója, a multinacionális nagyvállalatnak Németországon kívül Magyarországon van a legnagyobb kutató-fejlesztő bázisa Európában. Az új központ harmincmilliárd forintból épül és 2015-re készül el.

„Együttműködésünk a magyarországi Bosch-csoporttal kitűnő példája annak, hogy hogyan hangolható össze befektetési politikája a gazdasági szereplők törekvéseivel. Az együttműködés alapja minden esetben a bizalom, és célja, hogy a hazánkban már letelepedett vállalkozások kedvező környezetben, sikeresen működjenek. A magyar kormány törekszik arra, hogy olyan partnerekkel kössön stratégiai megállapodást, akik hosszú távra tervezik magyarországi jelenlétüket” – fogalmazott Varga Mihály.

A Bosch 11 leányvállalattal van jelen Magyarországon, árbevétele tavaly csaknem 600 milliárd forint volt, 8500 embernek adnak munkát. A kormány eddig több mint két tucat, Magyarországon működő, kiterjedt nemzetközi háttérrel rendelkező nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!