2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Gazdaság

A Bloomberg miatt szakadt be a forint?

Vizsgálatot sürget a Bloomberg forintot gyengítő téves híre miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A hírügynökség nem sokkal a kamatdöntés nyilvánosságra hozatala előtt azt közölte, hogy a monetáris tanács 1 százalékra csökkentette az alapkamatot, ami 400 bázispontos mérséklésnek felelt volna meg. A hírre több egységnyit zuhant a forint árfolyama, és a magyar fizetőeszköz csak a jegybank hivatalos közlésére erősödött vissza.

Nem ez az első eset, hogy az amerikai hírügynökség félreértelmezhető tudósítása mozgatja a forint árfolyamát. 2010 szeptemberében egy olyan cikket jelentettek meg, amelyből téves következtetést lehetett levonni a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap tárgyalásairól. Néhány hónappal korábban pedig Szijjártó Péternek, a miniszterelnök szóvivőjének a nyilatkozatát közölték, de a mondatoknak csak egy része került be a tudósításba, mégpedig egy esetleges államcsőddel kapcsolatos szövegkörnyezetben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Németországgal kivételez az Európai Unió

Németországgal kivételez az Európai Unió

Európa megnyitotta a lehetőséget az alternatív üzemanyagok előtt, ám a jelek szerint csak Németország számára. Másoknak egyelőre nincs lehetőségük versenybe szállni, pedig az uniós piacon Olaszország is rendelkezik olyan termékkel, amellyel szintén jól futnának az autók.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!