2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Gazdaság

A Bloomberg miatt szakadt be a forint?

Vizsgálatot sürget a Bloomberg forintot gyengítő téves híre miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A hírügynökség nem sokkal a kamatdöntés nyilvánosságra hozatala előtt azt közölte, hogy a monetáris tanács 1 százalékra csökkentette az alapkamatot, ami 400 bázispontos mérséklésnek felelt volna meg. A hírre több egységnyit zuhant a forint árfolyama, és a magyar fizetőeszköz csak a jegybank hivatalos közlésére erősödött vissza.

Nem ez az első eset, hogy az amerikai hírügynökség félreértelmezhető tudósítása mozgatja a forint árfolyamát. 2010 szeptemberében egy olyan cikket jelentettek meg, amelyből téves következtetést lehetett levonni a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap tárgyalásairól. Néhány hónappal korábban pedig Szijjártó Péternek, a miniszterelnök szóvivőjének a nyilatkozatát közölték, de a mondatoknak csak egy része került be a tudósításba, mégpedig egy esetleges államcsőddel kapcsolatos szövegkörnyezetben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!