2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Gazdaság

A bedőlt hiteleseké marad a kockázat

Az árfolyam-ingadozásból eredő kockázat a végrehajtási eljárás alatt is az adósé marad – írja a Magyar Nemzet.

A napilap a Kúria körlevelére hivatkozik, amely ajánlást fogalmaz meg arról, hogy a hitel bedőlése után – az árverezés alatt – mikor kell forintra váltani a devizában meghatározott összeget. A folyamat akár hónapokig is tarthat, ezalatt pedig az esetleges árfolyam-ingadozások miatt százezrekkel, de akár milliókkal is nőhet vagy csökkenhet a bankot megillető összeg. A Kúria szerint a svájci frankban, euróban vagy japán jenben felvett kölcsönt mindaddig devizában kell számolni, amíg be nem fejeződik az ügyfél vagyontárgyainak elárverezése. Szakmai becslések szerint az ajánlás több százezer adóst érinthet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Varga Mihály pénzügyminiszter Egerben, a Közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt csütörtökön, hogy a kormány mérlegeli a további adófrontok nyitásának lehetőségét, miután a bankok profitja jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!