2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

6 százalékos januári nyugdíjemelést jelentett be Varga Mihály

A magyar családokban az idősek és a fiatalok kapcsolata kifejezetten jó, a családok többségében legalább hetente találkoznak az idősebb és a fiatalabb generációk tagjai – derült ki a Kopp Mária Intézet Idősek Világnapjára készült kutatásából. A számok azt mutatják, hogy a gyermekek nevelésében a nagyszülők csaknem kétharmada aktívan részt vesz és jó a generációk közti kapcsolat.

  • 6 százalékos januári nyugdíjemelést jelentett be Varga Mihály

Az idősek világnapján közösségi oldalán köszöntötte a szépkorúakat Orbán Viktor. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig arra emlékeztetett, hogy a mostani idős generáció munkája nélkül Magyarország nem az a hely lenne, mint amilyennek ma ismerjük.

Az idősek világnapján jelent meg a Kopp Mária Intézet legújabb felmérése is, ami kimutatja, hogy Magyarországon kifejezetten jó az idősek és a fiatalabb generációk közötti együttműködés.

A nyugdíjasokat a pénzügyminiszter is köszöntötte, aki ez alkalomból 6 százalékos januári nyugdíjemelést jelentett be. Varga Mihály hozzátette: a januári emelés mellett, februárban a 13. havi nyugdíjra is számíthatnak majd az idősek. Ez azt jelenti, hogy néhány hónapon belül kétszer is emelik a nyugdíjak összegét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!