2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

4 milliónyi bírságot szabtak ki, de még nincs vége

300 tonna élelmiszert, közöttük húst és édességet semmisítettek meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal emberei az elmúlt hetekben, mert lejárt a szavatosságuk. A kereskedőket megbüntették. November óta tart az országos élelmiszer-razzia. Eddig 4 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.

A hús minőségét vizsgálja az ellenőr a budapesti vásárcsarnokban. November óta razziáznak élelmiszerboltokban, piacokon, éttermekben.

Az ellenőrzött áru 2 százalékát, azaz több mint 300 tonna élelmiszert foglaltak le és semmisítettek meg. A húsoknak, édességeknek rég lejárt a szavatosságuk. A kereskedőket megbüntették, de azt mondják, nem ez az elsődleges cél.

– Nem érdekünk feltétlen, hogy minél több büntetést és pénzt szedjünk be – mondta Kardeván Endre, hozzátéve:  – Nekünk nem az a célunk, hogy büntessünk. Nekünk az a célunk, hogy olyan körülményeket teremtsünk az élelmiszerpiacon és az élelmiszer-biztonság területén, hogy nyugodtan mehessen be a vásárló bármelyik boltba – közölte.

A hús eredetét bizonygatja az egyik hentes: azt mondják, sok a csaló kereskedő a piacon, akik szintén magyarként árulják a húst, miközben más országból szerzik be az árut. Ezért az élelmiszer eredetét is vizsgálják az ellenőrök. Legutóbb Újfehértón foglaltak le 300 tonna, külföldről behozott burgonyát.

– Nem engedhetjük meg, hogy országunkba olyan állati kártevőkkel szennyezett burgonya kerüljön, ami aztán a hazai termést is kockázatossá tenné – fogalmazott Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke.

A szakhatóság eddig 4 millió forint bírságot szabott ki, ám az élelmiszer-razziáknak még nincs vége.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!