2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

35 milliárd forintra lehet pályázni

A struktúraváltó, funkcióváltó egészségügyi intézmények számára 35 milliárd forintnyi pályázati keret nyílt meg, jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár Tatán. Emellett a regionális onkológiai ellátás fejlesztésére pedig 10 milliárd forint áll rendelkezésre. A programban várhatóan 35-40 pályázat kap támogatást, és egy egészségügyi intézmény maximum 3 milliárd forinthoz juthat.

Az elmúlt hatvan év legnagyobb egészségügyi infrastruktúra-fejlesztése kezdődik meg még ebben az uniós költségvetési periódusban – jelentette be az egészségügyi államtitkár a tatai kórházban. „45 milliárdos csomagnak a pályázati lehetőségei nyíltak meg az elmúlt hetekben. 10 milliárd forint a regionális onkológiai ellátás fejlesztésére és 35 milliárd fölötti összeg pedig a struktúraváltó, funkcióváltó intézmények számára. A rendszer átszervezésében mindenkinek megszabtuk a feladatát. Most a pályázati listákon szereplő kórházak számára megnyílik a fejlesztés lehetősége” – szögezte le az egészségügyi államtitkár.


Az állami kórházfenntartó főigazgatója azt ígéri: a pályázatok lebonyolítása gyors és rugalmas lesz, hogy az egészségügyi intézmények minél előbb hozzájussanak a pénzükhöz.

A tatai kórház is jogosult pályázni, legalább másfél milliárd forintot szeretnének fejlesztésekre. „A tatai kórház elmondhatja, hogy a struktúraváltás révén rehabilitációs szakkórház. Kardiológiai és mozgásszervi rehabilitációt csinálunk. Negyvenezer ember ellátását kell, hogy 21. századi színvonalon biztosítani tudja” – nyilatkozta Laky Zoltán, a Tatai Szent Erzsébet Szakkórház főigazgatója.

A programban várhatóan 35-40 pályázat kap majd támogatást, és egy-egy egészségügyi intézmény maximum 3 milliárd forinthoz juthat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Németországgal kivételez az Európai Unió

Németországgal kivételez az Európai Unió

Európa megnyitotta a lehetőséget az alternatív üzemanyagok előtt, ám a jelek szerint csak Németország számára. Másoknak egyelőre nincs lehetőségük versenybe szállni, pedig az uniós piacon Olaszország is rendelkezik olyan termékkel, amellyel szintén jól futnának az autók.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!