2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Gazdaság

25 ezer milliárd forintnyi építőipari beruházás valósulhat meg

  • 25 ezer milliárd forintnyi építőipari beruházás valósulhat meg

2023-ig csaknem 25 ezer milliárd forintnyi építőipari beruházás valósulhat meg Magyarországon – ezt a Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára jelentette be. György László azt mondta, a kivitelezéshez technológiai fejlesztésre is szükség van, erre a célra a kormány összesen 28 milliárd forintot különített el a következő évekre. Az államtitkár azt mondta: a keretből idén 16 milliárd forintot ítéltek oda a kis-és közepes méretű vállalkozásoknak gépek és eszközök beszerzésére.

„Fontos építőeleme az építésgazdasági stratégiánknak, hogy megerősítjük a magyar kis- és közepes méretű vállalkozásokat. Ezen vállalkozások fejlesztésére, technológiai váltására a magyar kormány összesen 28 milliárd összegű forrást biztosít az elkövetkezendő években. Az idei évben ebből már 16 milliárd forintot odaítélt az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A támogatásra két kiírás keretében, 2018 január-februárban és október-novemberben lehetett támogatási kérelmet benyújtani. Egyedi kérelmek alapján a 10 és 250 fő közötti vállalatok jelentkezhettek a kivitelezői és a tervezői szektorból. A támogatást elsősorban gépek, eszközök beszerzésére lehetett fordítani” – mondta György László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!